Trei femei care trăiesc în acelaşi azil din Brooklyn au sărbătorit împreună, luni, împlinirea a peste 100 de ani de viaţă, cu tort, cântece şi buchete de flori, dezvăluind în acelaşi timp secretele longevităţii lor deosebite în faţa prietenilor, rudelor şi vecinilor care au asistat la acea petrecere specială, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele trei centenare - Lucille Price, în vârstă de 100 de ani, Sophia Smith, în vârstă de 101 ani, şi Grace-Marie Baker, în vârstă de 102 ani - au tăiat în faţa celor peste 50 de invitaţi trei torturi aniversare uriaşe, ce au fost preparate pentru acest eveniment organizat la Crown Heights Center for Nursing and Rehabilitation din cartierul newyorkez Brooklyn.

După ce au intonat imnul american, ”The Star-Spangled Banner”, participanţii le-au cântat celor trei sărbătorite - aflate în cărucioare cu rotile - imnul religios ”Lift Every Voice and Sing”.

”Vom celebra viaţa şi continuarea acestei sărbători în vieţile noastre”, a spus Claudia Titus, directorul departamentului de activităţi speciale din cadrul azilului.

Printre rugăciuni, lecturi din Biblie şi buchete de flori, cele trei sărbătorite le-au dezvăluit invitaţilor secretele longevităţii lor deosebite.

”Secretul meu este supa, supa de pui”, a spus Sophia Smith, care s-a născut în Guyana şi spune că îi place să meargă la biserică şi să primească vizitele celor cinci nepoţi ai ei. Sophia Smith s-a mutat în acest azil atunci când a împlinit vârsta de 100 de ani.

Grace-Marie Baker, care s-a născut în Brooklyn, spune că Dumnezeu reprezintă motivul principal pentru longevitatea ei. ”A avut grijă de mine. Am avut parte de multe zile în care eram bolnavă, dar El era întotdeauna acolo pentru mine”, a spus Grace-Marie Baker, ale cărei pasiuni sunt gastronomia, pictura şi vizitele în muzeele americane.

Lucille Price, fostă coafeză, este şi ea originară din Guyana, şi spune că longevitatea ei deosebită se datorează faptului că nu a urmat niciodată o dietă specială.

”Eu nu am niciun secret în această privinţă, pentru că fac tot ceea ce fac şi ceilalţi oameni. Mănânc orice vreau, mănânc orice mâncare”, a spus Lucille Price, care are 20 de nepoţi şi 35 de strănepoţi. Ea trăieşte în azilul newyorkez din anul 2005.

Petrecerea nu a fost organizată pentru a celebra zilele de naştere ale celor trei sărbătorite, ci pentru a marca vieţile îndelungate ale acestora, au precizat reprezentanţii azilului. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.