Setul de tobe folosit de trupa The Beatles în timpul înregistrărilor de la single-ul ”Love Me Do” va fi pus în vânzare în cadrul unei licitaţii la care preţul de pornire va fi de 75.000 de dolari, informează contactmusic.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trupa britanică a ajuns pentru prima dată pe primul loc în topul din Statele Unite cu acel cântec în anul 1963. Potrivit TMZ.com, casa de licitaţii Nate D. Sanders va pune în vânzare tobele folosite în timpul înregistrărilor pentru single-ul ”Love Me Do”, în cadrul unei licitaţii ce va avea loc joi. Preţul de pornire a fost fixat la 75.000 de dolari.

Tobele nu au fost folosite de Ringo Starr, deoarece partitura de tobe din acel cântec a fost asigurată de muzicianul Andy White. 

Pe toba-bas din acel set apar logoul trupei The Beatles, numele lui Andy White, titlul cântecului şi numele producătorului de tobe, compania Ludwig.

Pe site-ul casei de licitaţii au fost publicate mai multe detalii: ”Acel set de tobe Ludwig au fost folosite la înregistrările pentru «Love Me Do», primul single The Beatles de pe albumul de debut, «Please Please Me», lansat pe 22 martie 1963, şi care a declanşat apoi Beatlemania”.

”Sesiunea de înregistrări a avut loc pe 11 septembrie 1962 la EMI London. În plus faţă de «Love Me Do», setul de tobe a fost folosit şi la înregistrările pentru «P.S. I Love You», single-ul de pe faţa B a discului lansat în Marea Britanie şi care apare pe albumul «Please Please Me»”.

”La tobe a cântat Andy White în timpul acelor înregistrări, care a cântat cu trupa The Beatles în acea zi, iar Ringo Starr a cântat la tamburină în timpul înregistrărilor de la «Love Me Do»”.

Trupa The Beatles a fost înfiinţată în anul 1960, în Liverpool, şi a devenit celebră în formula John Lennon, Paul McCartney, George Harrison şi Ringo Starr. Formaţia este considerată cea mai influentă din zona muzicii rock. Cele 27 de albume de studio, 52 de compilaţii şi 4 albume live ale sale au fost vândute în peste 180 de milioane de copii în întreaga lume. Trupa, care s-a destrămat în 1970, a fost recompensată cu 10 premii Grammy, dar şi cu un premiu Oscar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.