Tina Turner a participat, miercuri seară, la concertul pe care The Rolling Stones l-a susţinut la Zürich în cadrul turneului „No Filter”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Stabilită de peste 20 de ani în Elveţia, cântăreaţa le-a făcut o supriză membrilor grupului rock britanic şi i-a vizitat înainte de începerea concertului.

„Ne bucurăm să o vedem pe Tina Turner înainte de a începe show-ul în seara asta”, a fost mesajul publicat pe Facebook alături de o fotografie în care artista, care a anunţat în 2010 că se retrage din muzică, apare alături de Mick Jagger.

Segmentul european al turneului „Stones - No Filter”, care a început pe 9 septembrie, cuprinde concerte în nouă ţări. The Rolling Stones a concertat în Germania, la Hamburg şi München, Spielberg (Austria), Zürich (Elveţia) şi va ajunge în Lucca (Italia), Barcelona (Spania), Amsterdam (Olanda), København (Danemarca), Düsseldorf (Germania), Solna (Suedia), Arnhem (Olanda) şi Paris (Franţa), unde va susţine ultimele trei show-uri din acest turneu, care se va încheia pe 25 octombrie.

Colaborarea dintre cântăreaţa şi compozitoarea de origine americană şi formaţia britanică a început la mijlocul anilor 1960. Artiştii au mers împreună în turnee, iar Tina Turner şi Mick Jagger au colaborat pentru mai multe piese.

Născută pe 26 noiembrie 1939, în Nutbush, statul Tennessee, Tina Turner deţine recordul Guinness ca artist solo cu cele mai multe bilete de concert vândute vreodată. Şi-a început cariera în anii 1960, devenind cunoscută ca parte a duo-ului Ike & Tina. Şi-a început cariera solo în 1977. A colaborat cu nume precum The Rolling Stones, David Bowie, Rod Stewart şi Cher, iar discografia sa cuprinde nouă albume de studio, care au fost vândute în peste 100 de milioane de copii în întreaga lume. Între cele mai cunoscute single-uri ale sale se numără „Nutbush City Limits", prima pe care a scris-o, „River Deep - Mountain High", „Private Dancer”, „What You Get Is What You See”, „Steamy Windows", „The Best”, „I Don't Wanna Lose You" şi „Golden Eye”. A fost recompensată cu 8 premii Grammy, iar în 1991 a fost inclusă în Rock and Roll Hall Of Fame. Piesa „River Deep - Mountain High" a fost inclusă în Grammy Hall of Fame, în 1999.

The Rolling Stones, înfiinţată la Londra în 1962, este una dintre cele mai apreciate formaţii rock din lume. Până în prezent, grupul britanic a lansat 30 albume de studio, care au fost vândute în aproximativ 200 de milioane de copii pe plan mondial. Între discurile de referinţă se numără ”Their Satanic Majesties Request” (1967), ”Beggars Banquet” (1968), ”Let It Bleed” (1969), ”Sticky Fingers” (1971), ”Exile on Main St” (1972), ”It's Only Rock 'n Roll” (1974), ”Tattoo You” (1981), ”Steel Wheels” (1989), ”Voodoo Lounge” (1994), şi ”Bridges to Babylon” (1997). În prezent, grupul este format din Mick Jagger (voce, chitară), Keith Richards (chitară, voce), Charlie Watts (tobe) şi Ronnie Wood (chitară). Grupul britanic a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame în 1989.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.