Treizeci de ansambluri de dansuri populare din 11 ţări de pe trei continente vor participa, de miercuri până duminică, la Timişoara, la Festivalul Inimilor. Joi va avea loc şi o paradă a portului popular.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Evenimentul se va desfăşura în Parcul Rozelor din Timişoara.
 
"După doi ani de pauză pandemică, Festivalul Inimilor însufleţeşte din nou Parcul Rozelor, în perioada 6-10 iulie. 30 de ansambluri, din 11 ţări, de pe 3 continente vor participa la sărbătoarea coregrafiei folclorice mondiale. Este primul festival internaţional de după decembrie 1989 şi, conform Strategiei culturale 2014-2024 a oraşului, este evenimentul cel mai iubit de către timişoreni”, se arată într-un comunicat de presă, de marţi, al Casei de Cultură a Municipiului Timişoara.
 
Festivalul Inimilor, finanţat de Primăria Timişoara şi Consiliul Local, este organizat de Casa de Cultură a Municipiului Timişoara, fiind o marcă importantă a oraşului. Este primul festival internaţional din România post-decembristă şi cel mai iubit eveniment cultural al timişorenilor. 
 
Parada portului popular va avea loc joi, de la ora 18.30, când artiştii vor pleca din Piaţa Libertăţii către strada Alba Iulia, Piaţa Victoriei, Catedrala Mitropolitană, cu punctul final în Parcul Rozelor, acolo unde va avea loc, de la 19.30, ceremonia de deschidere a festivalului.
 
Vor fi prezente ansambluri din ţări precum România, Italia, Turcia, Croaţia, Serbia, Polonia, Grecia, Bulgaria, Mexic.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.