”The Grand Tour”, noul show automobilistic prezentat de Jeremy Clarkson, a devenit programul TV care a generat cele mai multe descărcări ilegale din istoria internetului, informează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Amazon a plătit 160 de milioane de dolari pentru a produce trei sezoane ale emisiunii ”The Grand Tour”, ale cărei vedete sunt cei trei foşti prezentatori ai show-ului de televiziune ”Top Gear” - Jeremy Clarkson, Richard Hammond şi James May -, după ce Jeremy Clarkson a fost concediat de BBC în martie 2015.

Cifrele comunicate de Muso, o companie ce analizează piaţa pirateriei online, sugerează că un număr fără precedent de internauţi aleg să evite să plătească un abonament de 100 de dolari pe an pentru a avea acces la serviciul de streaming video al grupului Amazon, denumit Amazon Prime, alegând să descarce episoadele din ”The Grand Tour”, ilegal, de pe internet.

Statisticile, publicate şi de Mail on Sunday, arată că primul episod din acest show TV a fost descărcat ilegal de 7,9 milioane de ori, cel de-al doilea episod de 6,4 milioane de ori, iar cel de-al treilea de 4,6 milioane de ori. Internauţii britanici au reprezentat cel mai ridicat procent (13,7%) din totalul utilizatorilor de internet din lumea întreagă care au descărcat ilegal aceste episoade.

Noul show TV realizat de foştii prezentatori de la ”Top Gear” a debutat pe 18 noiembrie, iar Amazon, care şi-a extins serviciul de streaming în 200 de ţări, a precizat doar faptul că ”milioane de persoane” au urmărit în streaming primul episod al programului. Chiar şi vedetele emisiunii au spus că nu sunt la curent cu cifrele de audienţă oficiale ale acestui serial.

Potrivit estimărilor companiei Muso, Amazon a pierdut venituri de până la 3,2 milioane de lire sterline per episod în Marea Britanie, din cauza descărcărilor ilegale. Chris Elkins, directorul departamentului comercial al companiei, a spus: ”Acesta este cel mai descărcat program TV în mod ilegal din toate toate timpurile. Depăşeşte orice limite ca amploare”.

”Descărcările ilegale de la «The Grand Tour» le-au depăşite pe cele generate de cele mai populare seriale clasice de televiziune, precum ”Urzeala tronurilor/ Game of Thrones”, în ceea ce priveşte totalul de descărcări de pe toate platformele. Monitorizăm mii de campanii online şi aceasta iese în evidenţă”, a adăugat el.

Un purtător de cuvânt al grupului Amazon a precizat: ”«The Grand Tour» a devenit show-ul TV a cărui premieră a obţinut cea mai mare audienţă din toate timpurile pe Amazon Prime Video, doborând recorduri în lumea întreagă”.

Potrivit Consumer Intelligence Research Partners, Amazon Prime avea 63 de milioane de abonaţi în iulie 2016, cu 19 milioane mai mult faţă de aceeaşi perioadă din 2015, deşi, potrivit altor companii, doar 2 milioane dintre ei se află în Marea Britanie. Amazon a sperat că acest serial va atrage mai mulţi abonaţi către acest serviciu pe bază de abonament.

În martie 2015, Jeremy Clarkson a fost concediat de BBC în urma unei ”agresiuni fizice neprovocate şi a unor atacuri verbale” asupra unuia dintre producătorii emisiunii ”Top Gear” şi după o serie de scandaluri determinate de comentarii rasiste şi sexiste făcute de prezentatorul emisiunii.

Un remake al emisiunii ”Top Gear”, fără Clarkson, Hammond şi May, prezentat de Chris Evans şi actorul american Matt LeBlanc, a fost difuzat de BBC în acest an, însă audienţa sa a înregistrată o scădere dramatică faţă de aceea a show-ului original. Chris Evans a anunţat că nu va reveni în al doilea sezon, la doar câteva ore după difuzarea ultimului episod din primul sezon, difuzat în iulie. Următorul sezon al emisiunii ”Top Gear” va fi prezentat de Matt LeBlanc.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.