Cântăreaţa Taylor Swift a depus mărturie, miercuri, în procesul în care acuză un DJ că a agresat-o sexual, spunând că acesta părea că se afla sub influenţa alcoolului în momentul incidentului şi că i-a atins fundul în mod intenţionat şi îndelung, în timp ce făceau o fotografie împreună înaintea unui concert pe care artista l-a susţinut în 2013 în Denver, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Artista, în vârstă de 27 de ani, a depus mărturie pentru prima dată în acest proces, aflat în desfăşurare la un tribunal federal, în Denver, răspunzând la întrebările lui Gabriel McFarland, avocatul DJ-ului David Mueller.

”Clientul dumneavoastră mi-a atins fundul în mod intenţionat”, i-a spus artista avocatului, de mai multe ori, adăugând că gestul acestuia a fost ”şiret”.

”A fost intenţionat. A rămas agăţat de fesa mea descoperită sub fustă”, a mai spus cântăreaţa.

Taylor Swift a petrecut o oră în boxa martorilor, joi, şi a precizat că în momentul incidentului părea că David Mueller şi partenera sa, care s-a aflat lângă ea, de asemenea, pentru a face fotografia, au consumat înainte câteva ”cocktailuri”.

De cealaltă parte, David Mueller, în vârstă de 55 de ani, a depus mărturie, marţi, spunând că este posibil să fi avut un contact neintenţionat cu Taylor Swift, dar a negat că ar fi avut un comportament nepotrivit. Întrebat dacă i-a atins fundul în mod intenţionat, DJ-ul a răspuns negativ. 

În fotografia făcută în acel moment, prezentată de numeroase ori la tribunal, cântăreaţa apare îmbrăcată cu o fustă neagră şi este încadrată de David Mueller şi partenera lui, toţi trei zâmbind la cameră. DJ-ul apare cu mâna dreaptă în spatele cântăreţei, mai jos de şolduri, iar artista pare că s-a îndepărtat puţin de el.

Întrebată de McFarland de ce bodyguardul ei nu a intervenit, Taylor Swift a răspuns că ”nu s-ar fi aşteptat nimeni să se întâmple aşa ceva”. ”Nu s-a mai întâmplat niciodată. A fost îngrozitor şi şocant”, a adăugat cântăreaţa.

De asemenea, Taylor Swift a negat ferm sugestia lui Gabriel McFarland că s-ar putea înşela în privinţa identităţii persoanei care i-a atins fundul.

Mărturia cântăreţei Taylor Swift a fost susţinută de cea a fotografului ei, Stephanie Simbeck, care a povestit că l-a văzut prin camera de fotografiat pe David Mueller ”punându-şi mâna pe fundul” artistei. Ea a adăugat că a fost evident că Taylor Swift încerca să se îndepărteze de David Mueller.

Stephanie Simbeck a adăugat că după ce DJ-ul şi partenera lui au plecat, Taylor Swift i-a spus: ”Bărbatul acela mi-a atins fundul”, iar ea i-a răsuns: ”Ştiam eu. Am fotografia”.

Taylor Swift a mai declarat că nu a raportat incidentul managerilor ei şi securităţii, pentru că mai avea mulţi fani de întâlnit şi nu voia să ”le strice experienţa concertului”.

Întrebată despre reacţia ei la vestea că David Mueller a fost concediat, cântăreaţa a răspuns: ”Pur şi simplu nu mai voiam să îl văd vreodată. Şi iată-ne aici după câţiva ani, iar eu sunt învinovăţită pentru evenimentele nefericite din viaţa lui”.

În 2015, David Mueller a dat-o în judecată pe cântăreaţă, pe mama ei, Andrea, precum şi pe Frank Bell, directorul de promovare la posturile de radio. În procesul intentat, DJ-ul acuză pârâţii că au raportat incidentul angajatorilor lui şi i-a convins să ”facă ce se cuvine”, ceea ce a adus la concedierea sa de la locul de muncă unde era plătit cu 150.000 de dolari pe an. El a cerut plata unor daune de 3 milioane de dolari.

Taylor Swift, în vârstă de 23 de ani la acea vreme, a intentat, la rândul ei, un proces împotriva DJ-ului. Ea l-a acuzat că a atins-o într-un mod nepotrivit în timp ce se aflau unul lângă altul pentru a face o fotografie. Artista a cerut plata unor daune simbolice, în valoare de un dolar, şi a negat acuzaţia că ar fi cerut ca Daid Mueller să fie concediat.

David Mueller a spus că este umilitor pentru el să fie acuzat de ”un gest atât de josnic”.

După Taylor Swift a depus mărturie Robert Call, manager al KYGO, care l-a concediat pe David Mueller după două zile de la incident, în urma unei reclamaţii primite de la Frank Bell, directorul de promovare a artistei la posturile de radio. Call a spus că îl cunoaşte pe Bell de mulţi ani şi că nu ar fi avut motive să se îndoiască de el.

Robert Call a spus că iniţial David Mueller e negat că a atins-o pe Taylor Swift în vreun fel. Însă, după ce i-a arătat fotografia din acel moment, Mueller i-a spus: ”Ei bine, dacă s-a întâmplat, a fost un accident”.

Robert Call a mai declarat că l-a concediat pe DJ din cauza relatărilor sale diferite despre incident şi pentru că fotografia demonstra că mâna lui David Mueller ”nu se afla la locul potrivit”.

Mama cântăreţei, Andrea Swift, a depus mărturie, miercuri, spunând că i s-a făcut rău atunci când fiica ei i-a povestit incidentul şi că a decis să nu sune poliţia, pentru a evita publicitatea negativă.

Taylor Swift a fost prezentă în fiecare zi de la începutul procesului, care a început luni, cu selecţia juraţilor.

Avocatul ei, J. Douglas Baldridge, a sugerat că David Mueller era supărat în momentul incidentului, pentru că a fost nevoit să aştepte la coadă alături de fani ai cântăreţei pentru a ajunge să se fotografieze cu ea.

David Mueller a recunoscut că nu i-a fost acordat un bilet de acces VIP şi a fost nevoit să aştepte alături de o mulţime de adolescente însoţite de mamele lor. Însă, DJ-ul a negat acuzaţia potrivit căreia faptul că a aşteptat timp de o oră pentru a face fotografia l-a înfuriat şi l-a determinat să se răzbune pe cântăreaţă.

Taylor Swift, născută pe 13 decembrie 1989, are în palmares zece premii Grammy. În 2016, ea a ocupat primul loc în topul Forbes al celor mai bine plătite vedete din lume, cu venituri anuale de 170 de milioane de dolari. A debutat cu albumul omonim în 2006 şi a devenit cea mai tânără compozitoare-interpretă a unui single care a ajuns pe primul loc în secţiunea country a topului Billboard. Au urmat alte patru materiale de studio care s-au bucurat de un succes răsunător, în special în Statele Unite, dar şi pe plan mondial, după tranziţia sa din ultimii ani spre stilul pop: ”Fearless” (2008), ”Speak Now” (2010), ”Red” (2012) şi ”1989” (2014).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.