Câteva sute de ploieşteni au participat, luni seară, la aprinderea luminilor de sărbători, în faţa Palatului Administrativ din centrul oraşului. După ce anul trecut la Ploieşti nu au fost montate beculeţe ornamentale, din cauza lipsei de fonduri, anul acesta autorităţile au alocat peste un milion de lei pentru iluminatul festiv, zeci de figurine 3D şi kilometri de ghirlande luminoase împodobind principalele artere rutiere din oraş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sute de oameni, cei mai mulţi dintre ei însoţiţi de copii, au asistat, luni seară, în centrul Ploieştiului, la festivitatea de aprindere a iluminatului festiv.

După ce anul trecut la Ploieşti au fost montate doar cu câteva ghirlande luminoase, autorităţile invocând lipsa de fonduri, viceprimarul de atunci spunând că ”lumina vine din suflet, nu din beculeţe”, anul acesta Consiliul Local a alocat 1,2 milioane de lei pentru iluminatul de sărbători.

Contractul pentru închirierea şi montarea ornamentelor a fost însă semnat pentru suma de 1,1 milioane de lei, a anunţat, luni, primarul oraşului, Adrian Dobre.

Din această sumă, 600.000 de lei costă închirierea beculeţelor, 130.000 de lei costă închirierea unor ornamente 3D în formă de sănii cu reni, îngeri, oameni de zăpadă, iar restul până la 1,1 milioane lei îl reprezintă costul pentru motarea acestor ornamente, a precizat edilul Ploieştului.

Costurile pentru demontarea luminilor de sărbători vor fi suportate din bugetul pentru anul viitor. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.