Vânzările mondiale de bilete în cinematografe au crescut în 2016 cu 1% şi au ajuns la un nivel record de 38,6 miliarde de dolari graţie creşterii box office-ului din Statelor Unite şi Canada, în contextul stagnării box office-ului internaţional, potrivit unor statistici oficiale date publicităţii miercuri de reprezentanţii acestei industrii, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cinematografele din lumea întreagă au concurat în 2016 cu o veritabilă explozie de opţiuni digitale de entertainment, precum Netflix, YouTube, aplicaţii mobile şi jocuri video.

În 2016, filme precum ”Finding Dory” şi ”Rogue One: A Star Wars Story”, realizate de studioul Disney, au contribuit la creşterea încasărilor din biletele vândute în cinematografele din Statele Unite şi Canada cu 2% până la un nivel record de 11,4 miliarde de dolari, au precizat reprezentanţii Motion Picture Association of America.

În ceea ce priveşte box office-ul internaţional, vânzările de bilete au rămas în 2016 aproape neschimbate faţă de 2015, generând 27,2 miliarde de dolari. După mai mulţi ani în care a fost înregistrat un veritabil boom în China, box office-ul din această ţară a scăzut cu 1% în 2016.

China este a doua piaţă cinematografică din lume, după America de Nord (Statele Unite şi Canada).

În Statele Unite, preţul mediu al unui bilet la cinematograf a crescut în 2016 cu 3% şi a ajuns la 8,65 dolari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.