Barack şi Michelle Obama şi-au făcut debutul în calitate de producători, miercuri, cu un documentar a cărui acţiune este plasată în Ohio şi pe care criticii de film l-au caracterizat drept "captivant" şi "oportun", scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"American Factory", povestea a ceea ce s-a întâmplat când o companie chineză a preluat o fabrică abandonată de General Motors, este prima producţie rezultată din colaborarea multianuală dintre Netflix şi Higher Ground, compania de producţie fondată anul trecut de fostul preşedinte al SUA şi fosta primă doamnă.

"O poveste bună îţi oferă şansa de a înţelege mai bine viaţa altcuiva. Te poate ajuta să găseşti elemente comune. Acesta este motivul pentru care Michelle şi cu mine am fost atraşi de acest subiect pentru primul film Higher Ground'', a scris Obama, miercuri, pe Twitter.

Documentarul spune povestea a mii de muncitori care au fost disponibilizaţi de compania Moraine, din Ohio, în timpul recesiunii din 2008, unii dintre ei fiind reangajaţi şase ani mai târziu de compania chineză Fuyao Glass America pentru a produce geamuri auto în aceeaşi fabrică. 

The Washington Post a numit "American Factory", care a avut premiera pe Netflix miercuri, "un mijloc perfect pentru misiunea Higher Ground de a scoate în evidenţă poveşti ale grupurilor mai puţin reprezentate".  

"Ne dorim ca oamenii să fie capabili să experimenteze şi să înţeleagă vieţile altora", a declarat Obama realizatorilor Julia Reichert şi Steven Bognar într-un videoclip de promovare lansat de Netflix.

Michelle Obama a declarat regizorilor că a fost impresionată în special de scenele de început cu muncitorii pe podeaua fabricii. 

"Acesta a fost şi mediul în care am crescut, aşa era şi tatăl meu", a spus ea. 

"Unul dintre multele lucruri pe care le iubesc în acest film... este că lasă oamenii să îşi spună propria poveste. "American Factory" nu vine cu o perspectivă; nu este un editorial". 

The Los Angeles Times a numit documentarul "convingător" iar site-ul Vox.com l-a caracterizat "o privire fascinantă despre provocările globalizării". 

În parteneriat cu Netflix, Higher Ground va produce, administra şi va obţine conţinut pentru distribuire pe platforma de streaming. Valoarea contractului nu se cunoaşte. 

Printre proiectele viitoare ale Higher Ground va fi şi o adaptare a cărţii ''Frederick Douglass: Prophet of Freedom'', de David W. Blight, recompensată cu Pulitzer, despre liderul mişcării aboliţioniste, o peliculă de epocă din lumea modei şi un serial destinat preşcolarilor pe tema alimentaţiei sănătoase. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.