Fostul preşedinte ale Statelor Unite şi soţia sa, Michelle, au plătit 8,1 milioane de dolari pe o proprietate pe care o închiriaseră într-un cartier rezidenţial exclusivist din Washingston, scrie New York Times.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În luna mai a anului trecut, soţii Obama au decis să închirieze proprietatea de 2.500 de metri pătraţi - un conac în stilul Tudor, aflat în cartierul Kolorama din Washingston, unde locuiesc numeroşi diplomaţi, politicieni şi chiar spioni.

În ultimele luni, în zonă s-au mutat Ivanka Trump, fiica preşedintelui în exerciţiu al SUA, şi soţul ei, Jared Kushner, şi secretarul de stat Rex W. Tillerson.

Familia Obama a cumpărat casa cu nouă dormitoare printr-o companie pe care o deţin. Propietatea a aparţinut lui Joe Lockhart, fost secretar de presă al lui Bill Clinton, care se află acum la conducerea departamentului de comunicare al National Football League.

Vânzarea a fost confirmată de Kevin Lewis, purtătorul de cuvânt al lui Barack Obama. ”Având în vedere că preşedintele şi doamna Obama vor sta în Washington cel puţin încă doi ani şi jumătate, a avut sens pentru ei să cumpere o casă, decât să continue să o închirieze”, a spus Lewis.

Proprietatea se află la 3 kilometri distanţă de Casa Albă.

”Este vorba despre o cifră mare. S-a vândut în 2014 pentru 5,3 milioane de dolari”, a spus Maxwell Rabin, broker al TTR Sotheby’s International Realty.

Barack şi Michele Obama au călătorit mult în ultima perioadă şi, fără a-i menţiona numele, în vizitele lor au făcut referire la politicile lui Donald Trump. Săptămâna trecută, Barack Obama a fost întâmpinat călduros de cancelarul german Angela Merkel, în timpul vizitei la Berlin, spre deosebire de primirea distantă a lui Donald Trump de către liderii europeni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.