Amber Heard, soţia actorului Johnny Depp, a reuşit să evite închisoarea după ce şi-a recunoscut vinovăţia, luni, pentru falsificarea documentelor de imigraţie prezentate autorităţilor australiene, într-un proces denumit în presa internaţională ”războiul terrierilor”, după ce vedeta americană a adus în Australia, în 2015, cu un avion privat, doi dintre câinii de companie ai cuplului, informează AP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii australieni au renunţat la două capete de acuzare - asociate importului ilegal de animale -, după ce Amber Heard i-a adus pe terrierii Pistol şi Boo în Australia anul trecut, în perioada în care Johnny Depp filma în această ţară pentru cel de-al cincilea lungmetraj din seria ”Piraţii din Caraibe”.

O eventuală condamnare pentru importul ilegal de animale i-ar fi adus actriţei americane o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare.

Acuzaţia de falsificare a documentelor de imigraţie atrage o pedeapsă de cel mult 1 an în închisoare şi o amendă de peste 10.000 de dolari australieni (7.650 de dolari americani), însă judecătoarea Bernadette Callaghan a decis ca Amber Heard să fie plasată în regim de libertate condiţionată timp de o lună. În urma acestei decizii, vedeta va trebui să plătească o amendă de 1.000 de dolari australieni (760 dolari americani), dacă va încălca orice lege australiană în următoarea lună.

Johnny Depp şi Amber Heard nu au făcut declaraţii în faţa numeroşilor fani şi jurnalişti care i-au aşteptat în faţa Tribunalului din Gold Coast, un oraş din regiunea australiană Quuensland, însă şi-au prezentat scuze publice, prin intermediul unei înregistrări video, ce a fost prezentată şi în timpul audierii de luni.

”Atunci când nu respecţi legea australiană, oficialii lor te anunţă cu fermitate”, a declarat Johnny Depp, cu o voce gravă, în acea înregistrare video.

Scandalul a început în mai 2014, când Barnaby Joyce, ministrul Agriculturii, l-a acuzat pe Johnny Depp că a introdus ilegal în ţară cei doi câini de companie, la bordul unui avion privat, atunci când s-a întors în Australia pentru a relua filmările de la noul lungmetraj din franciza ”Piraţii din Caraibe”.

Australia are reglementări foarte stricte în privinţa regimului de carantină, pentru a preveni răspândirea unor boli - precum râia - pe teritoriul său. Introducerea în ţară a animalelor de companie necesită un permis special şi o carantină de cel puţin 10 zile. 

”Dacă vom începe să permitem starurilor de cinema - chiar dacă ei au câştigat tilul de «cel mai sexy bărbat în viaţă» de două ori - să vină în ţara noastră cu animale de companie, atunci de ce nu am permite tuturor să încalce legea?”, a spus, atunci, ministrul Barnaby Joyce. ”E timpul ca Pistol şi Boo să o şteargă de aici şi să plece în Statele Unite”, a adăugat el.

Johnny Depp şi Amber Heard au avut la dispoziţie 72 de ore pentru a-i expedia pe Pistol şi Boo în Statele Unite, altfel câinii ar fi fost eutanasiaţi. Cei doi terrieri au fost transportaţi în Statele Unite cu un avion privat, cu doar câteva ore înainte de expirarea acelui ultimatum.

Declaraţiile ministrului Joyce au transformat o dispută locală într-un subiect de ştiri internaţional, spre încântarea presei din lumea întreagă. Un ziar a publicat pe site-ul său un cronometru macabru, ce arăta orele rămase înainte de eutanasierea celor doi câini ai actorului Johnny Depp, iar prezentatorul TV John Oliver a alocat un segment de şase minute în emisiunea lui pentru a satiriza decizia autorităţilor australiene.

Johnny Depp însuşi a ironizat acea ”dramă”, în timpul unei conferinţe de presă, la Veneţia, în toamna anului trecut, după ce a fost întrebat de un jurnalist dacă intenţionează să îşi plimbe câinii cu gondola. ”Nu”, a răspus starul hollywoodian. ”Mi-am ucis câinii şi i-am mâncat, din ordinul direct al unui burtos transpirat din Australia”. 

Ministrul Joyce a publicat pe pagina lui de Facebook un link care face trimitere la înregistrarea video cu scuzele prezentate de Johnny Depp şi Amber Rose. El a spus reporterilor australieni că se îndoieşte serios că actorul şi soţia lui ”ar fi fost dispuşi să facă acest lucru din proprie voinţă”. Totuşi, i-a lăudat pe cei doi actori pentru faptul că au recunoscut că au greşit.

Johnny Depp şi Amber Heard s-au căsătorit pe 3 februarie 2015.

Johnny Depp, născut pe 9 iunie 1963, este un actor, producător şi muzician american, care a devenit cunoscut la începutul anilor 1980 graţie serialului de televiziune ”21 Jump Street”. De atunci, artistul american a dorit să se desprindă de imaginea de june-prim şi s-a consacrat interpretării unor personaje originale şi chiar excentrice, precum Edward din ”Edward Mâini-de-foarfece”, Raoul Duke din ”Spaimă şi scârbă în Las Vegas”, Ichabod Crane din ”Legenda călăreţului fără cap”, Jack Sparrow din franciza ”Piraţii din Caraibe”, Pălărierul cel nebun din ”Alice în Ţara Minunilor” şi Barnabas din ”Umbre întunecate”. A interpretat şi personaje inspirate din realitate, precum Ed Wood în filmul cu acelaşi titlu, Joseph D. Pistone în ”Donnie Brasco”, George Jung în ”Visul alb” şi John Dillinger în ”Inamicii publici”. A interpretat şi rolul amerindianului Tonto în ”Legenda călăreţului singuratic”. La începutul anilor 1990 a început să colaboreze cu cel care a devenit regizorul său fetiş, Tim Burton, care îi este şi un foarte bun prieten, alături de care a turnat opt filme.

Johnny Depp este considerat unul dintre cele mai mari staruri de cinema din lume, iar filmele în care a fost distribuit de-a lungul anilor au generat încasări de peste 7,6 miliarde de dolari pe plan mondial. Starul american a primit trei nominalizări la Oscar, trei nominalizări la premiile BAFTA şi a câştigat un Glob de Aur.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.