Rezidenţii unui sat englez devenit faimos după ce aici au fost filmate scene din miniseria „Mândrie şi prejudecată” şi din lungmetrajele „Harry Potter” au semnalat că localitatea este la fel de aglomerată ca într-o vară obişnuită, în ciuda pandemiei, iar poliţia a început să patruleze pentru a îi împiedica pe turişti să viziteze.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia din Lacock (Wiltshire) a transmis că majoritatea vizitatorilor au respectat regulile, dar au existat şi excepţii.

Aparent, un grup a venit în weekend din Ţara Galilor pentru a se bucura de o zi în aer liber, a spus o localnică, iar odată ce poliţia a plecat, mai mulţi oameni au ajuns în sat.

Lacock Abbey, deţinut de National Trust, a fost folosită pentru a fi filmate scene din lungmetrajele „Harry Potter”. Tot aici au fost filmate scene din producţia BBC din 1995 „Mândrie şi prejudecată/ Pride and Prejudice”, adaptare după romanul lui Jane Austen cu Colin Firth în rol principal.

Un localnic a spus: „Este un trafic pietonal mai mare ca oricând, totul din cauza carantinei. Vezi oameni ieşind cu hărţi şi rucsacuri în spate. Familii întregi ies la picnic”.

Un altul a adăugat că weekendul trecut „a fost la fel de aglomerat ca într-o zi normală de vară”.

„Este îngrijorător mai ales că oamenii nu sunt din zonă şi este clar că au venit în oraş pentru a se plimba”.

Şeful poliţiei din Wiltshire, Kier Pritchard, a spus: „Am trimis poliţia de proximitate pentru a fi urmate corect şi în permanenţă regulile care au fost stabilite de guvern”. El a adăugat că în ultimele şapte zile au fost făcute peste 350 de sesizări privind încălcarea distanţării fizice. Acestea, a adăugat el, ajută la informarea patrulelor.

Wiltshire Police a emis 327 de amenzi de la carantina impusă în luna martie a anului trecut.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.