Animaţia „Ron o ia razna/ Ron’s Gone Wrong”, despre prietenie şi adaptarea la şcoală în era social media, va rula în cinematografele româneşti începând din 22 octombrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primul film de animaţie produs de Locksmith, în Londra, în pandemie, analizează conceptul de prietenie şi relaţia plină de imprevizibil dintre un elev neintegrat şi un robot cu un defect de producţie.

Barney Pudowski e un puşti simpatic, uşor ciudat, elev în clasa a VII-a la şcoala Nonsuch Middle, unde îi este foarte greu să să îşi facă prieteni. Îi lipseşte un singur lucru să câştige popularitatea colegilor săi: un B*Bot, dispozitiv care merge şi vorbeşte şi care este soluţia perfectă pentru a face faţă provocărilor sociale ale şcolii. Ca să nu mai ai vreo grijă dacă nu ai prieteni, B*Bot promite să fie „cel mai bun prieten neconvenţional”.

În prima zi de şcoală, Barney, care trăieşte cu tatăl său cam distras, dar bine intenţionat, cu bunica, o bulgăroaică uşor excentrică pe nume Donka, şi cu capra lor cam ţăcănită, descoperă rapid că fără un B*Bot îl aşteaptă Siberia din punct de vedere social.

Aflându-i dorinţa, tatăl lui îl surprinde cu un dispozitiv care poartă numele de Ron. Barney este în culmea fericirii, însă bucuria lui este de scurtă durată, mai ales că descoperă în curând că e ceva în neregulă cu noul prieten. Nu numai că Ron nu ştie nimic despre noul lui proprietar, dar e clar că ceva nu merge cum trebuie, oricât de mult l-ar restarta pe Ron, pur şi simplu acesta nu funcţionează bine.

Spre deosebire de alţi B*Bot, Ron e extrem de curios, foarte loial şi decis să îl ajute pe Barney. Cei doi dezvoltă o adevărată prietenie care sfidează orice limită a tehnologiei. Aşa cum e de aşteptat nu toată lumea e încântată de prietenia dintre cei doi, mai ales că acest B*Bot pare să fi ieşit de sub controlul creatorilor.

Pentru personajele din „Ron’s Gone Wrong” şi-au împrumutat vocile Zach Galifianakis (Ron), Jack Dylan Grazer (Barney Pudowski), Olivia Colman (Donka) şi Ed Helms (tatăl lui Barney), între alţii.

Filmul este regizat de Sarah Smith, co-fondatoarea Locksmith, şi de Jean-Philippe (JP) Vine alături de Octavio E. Rodriguez. Scenariul este semnat de Peter Baynham şi de Smith.

„Ron’s Gone Wrong” este primul film de animaţie realizat de Locksmith.

„Am vrut să fim siguri că va seta un nivel ridicat de calitate pentru companie”, a transmis producătoarea şi preşedinta Locksmith, Julie Lockhart.

„Ca orice părinte, am trăit acel moment când copilul meu a venit acasă şi a zis că nu a avut cu cine să se joace în respectiva zi. Ţi se rupe inima când auzi aşa ceva. În plus, acum există şi presiunea din social media, făcând totul mai greu. Am vrut să facem un film despre prietenia dintre copii în epoca social media şi sentimentul universal că fiecare şi-a rezolvat problemele, mai puţin tu. Iar cei mai mulţi dintre noi trăiesc cu sentimentul ăsta de-a lungul vieţii”, a completat producătoarea Sarah Smith.

Co-regizorul JP Vine se află, cu acest film, la debutul său regizoral. „Mi s-a părut că este genul acela de poveste puternică şi simplă care surprinde esenţa a ceea ce înseamnă să fii copil şi ce înseamnă să fii părinte în era tehnologiei. Am simţit că este genul de poveste clasică (...) Odată ce am cunoscut echipa nu mi-am putut imagina haosul în care vom fi aruncaţi din cauza pandemiei”.

În carantină, în Londra, în primăvara anului 2020, producţia filmului s-a mutat online. Timp de 18 luni, a fost cea mai bună variantă de lucru.

„Să faci un film de animaţie este un adevărat maraton şi este foarte greu, aşa că e mereu binevenită o idee distractivă care face contextul mai amuzant”, a completat Vine.

Filmul „Ron’s Gone Wrong” va fi distribuit în România de Forum Film şi va avea premiera pe 22 octombrie în format 2D, subtitrat şi dublat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.