O locuitoare a regiunii Asturia din Spania a obţinut aprobarea unui preot pentru a restaura trei sculpturi religioase, însă rezultatul final nu a fost cel aşteptat, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Statuile de lemn ale Fecioarei Maria cu Iisus, Fecioarei Maria cu Iisus şi Sfânta Ana şi cea a Sfântului Petru au fost restaurate din nou deşi această operaţiune a avut loc şi acum 15 ani, efectuată de un profesionist.

Sculpturile, care, potrivit estimărilor, datează din secolul XV, au fost date cu vopsea deschisă iar cea care conţine pe Fecioara Maria, mama ei şi pe Iisus a fost colorată pentru prima oară, spre nemulţumirea celui care a restaurat-o acum 15 ani, Luis Suarez Saro.

„Au folosit o vopsea industrială care se vinde pentru a vopsi orice şi culori absurde. Rezultatul este şocant. Nu ştii dacă să plângi sau să râzi”, a declarat Saro.

Maria Luisa Menedez, rezidenta care s-a ocupat de restaurare şi-a apărat munca, susţinând că statuile erau obosite şi plictisitoare.

„Nu sunt o profesionistă dar întotdeauna mi-a plăcut să vopsesc iar statuile aveau nevoie de o vopsire. Le-am vopsit cât de bine am putut cu culorile pe care le-am considerat potrivite. Vecinilor le-a plăcut. Întrebaţi lumea şi veţi afla”, a declarat ea.

Saro consideră că acest eveniment este reprezentativ pentru o problemă mai largă: „Cred că este vorba de ignoranţă şi o lipsă de sensibilitate faţă de arta în forma sa originală. Dar acesta este doar vârful aisbergului iar despre multe cazuri nu se află pentru că multe opere de artă sunt deţinute de persoane private. Este păcat că avem atât de multe cazuri într-un timp atât de scurt.”

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.