Regina Elisabeta a-II-a a Marii Britanii şi-a dat oficial consimţământul pentru căsătoria nepotului ei, prinţul Harry, cu actriţa americană Meghan Markle, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Îmi declar consimţământul la un contract de căsătorie între preaiubitul meu nepot Prinţul Harry Charles Albert David de Wales şi Rachel Meghan Markle", a scris regina miercuri într-o scrisoare adresată Consiliului privat la Palatul Buckingham.

Consimţământul va fi "pecetluit cu Marele Sigiliu" şi păstrat în registrul Consiliului privat, un vechi organism al consilierilor care datează de sute de ani.

Prinţul Harry şi Markle, care a jucat în serialul american "Suits", se vor căsători pe 19 mai la Capela St. George a Castelului Windsor, reşedinţă regală localizată în vestul Londrei. 

Potrivit legii britanice, monarhul trebuie să-şi dea consimţământul pentru căsătorie pentru persoana care figurează între cele şase în ordinea succesiunii la tron. 

Prinţul Harry, în vârstă de 33 de ani, este al cincilea în ordinea succesiunii după tatăl său, prinţul Charles, fratele său, prinţul William şi copiii acestuia, George şi Charlotte. El va fi al şaselea în ordinea succesiunii după ce soţia lui William, Ducesa de Cambridge, îl va naşte pe al treilea copil al lor luna viitoare. 

Actriţa americană Meghan Markle a fost botezată în ritul Bisericii Anglicane înaintea căsătoriei sale cu Prinţul Harry. Markle, în vârstă de 36 de ani, a ales să fie botezată şi confirmată în ritul Bisericii Anglicane din respect faţă de ceea ce reprezintă Regina Elisabeta a II-a ca lider al confesiunii. 

Harry şi Meghan au o relaţie din iulie 2016. În noiembrie 2017, cei doi şi-au anunţat nunta. 

Meghan Markle a participat, luni, pentru prima dată la un eveniment oficial alături de regina Elisabeta a II-a, o comemorare organizată pentru Ziua Commonwealth-ului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.