Un proiect gastronomic bazat pe ingrediente din Delta Dunării şi Marea Neagră, Anika by the Sea, a fost lansat de Hacienda de Mare Olimp, printr-o colaborare cu Chef Alexandru Dumitru. Storceagul – o ciorbă tradiţională de peşte din Delta Dunării, vinete umplute în stil turcesc sau sarmuzac – un sos pregătit după o reţetă dobrogeană se regăsesc în meniul propus de Chef Alexandru Dumitru, care spune că îi place să pună în valoare ingredientele de sezon locale şi să surprindă specificul locului în preparatele sale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Hacienda de Mare Olimp, printr-o colaborare cu Chef Alexandru Dumitru lansează proiectul gastronomic Anika by the Sea, bazat pe ingrediente provenite din Delta Dunării şi Marea Neagră
Anika by the Sea , proiectul gastronomic curatoriat de Chef Alexandru Dumitru şi somelierul Andrei Popa, se lansează într-o variantă pop-up la malul mării printr-o colaborare cu Hacienda de Mare Olimp.  Restaurantul se află în acest sezon pe o terasă spaţioasă, pe plaja privată a hotelului boutique Hacienda de Mare, într-o zonă intimă şi retrasă, pe plaja Copahavana din Olimp”, anunţă iniţiatorii prooiectului..  
“Dacă vei transpune restaurantul Anika într-un alt spaţiu geografic al ţării noastre, meniul de preparate şi vinuri va arata complet diferit. Îmi place să pun în valoare ingredientele de sezon locale şi să surprind specificul locului în preparatele mele. Anul acestea, avem extraordinara oportunitate de a experimenta cu ingredientele dăruite de Marea Neagră, iar cel mai bun loc pentru aceasta este chiar litoralul românesc”, spune Alexandru Dumitru.  
Meniul Anika By The Sea are un format a la carte şi este creat în jurul ingredientelor provenite din Delta Dunării şi Marea Neagră: midii, rapane, peştele de apă dulce şi peşte de mare, vedetele meniului de lansare fiind Chilca, Cambula şi Lupul de Mare.
Identitatea gastronomică puternică a locului a fost surprinsă de Chef Alexandru prin câteva preparate precum Storceagul – o ciorbă tradiţională de peşte din Delta Dunării, vinete umplute în stil turcesc sau sarmuzac – un sos pregătit după o reţetă dobrogeană.  
Alexandru Dumitru este deţinător al titlului Chef of the Year, oferit de prestigiosul ghid international Gault & Millau, în 2019.  
Sub conducerea sa se află si alte două restaurante de pe plaja Copahavana - Taverna (specific grecesc) si  Ristorante CasaDeMare (specific italian).  
Restaurantele de la malul mării vor fi deschise pentru întregul sezon estival, în perioada 25 iunie – 15 septembrie 2020. 
Hacienda De Mare este un hotel boutique din statiunea Olimp, situat direct pe plaja Copahavana. Hotelul oferă 18 camere, triple -  tip apartament cu vedere la mare şi camere duble si reprezinta, alaturi de CasaDeMare si CasaBlancaOlimp cele mai apreciate optiuni de cazare din zona de sud a litoralului romanesc.  
CasaDeMare ofera 24 de camere duble si casute tip family cottage, piscina si loc de joaca pentru copii, in timp ce CasaBlancaOlimp pune la dispozitia turistilor 12 bungalow-uri situate pe plaja, cu chicineta complet utilată şi terasă proprie.  
Pe lângă proprietăţile si restaurantele din Olimp, investitorul deţine si CasaStavros, în 2 Mai - 50 de camere duble decorate in stil grecesc, piscină, pool bar şi o curte interioară.
(Articol sponsorizat)
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.