Producătorul de chitare Gibson ar putea să declare falimentul în câteva luni, după 100 de ani de servicii aduse muzicii, scrie presa americană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania, care îşi are sediul în Nashville (statul Tennessee), este cunoscută în special pentru modelele Les Paul. Numeroase staruri precum Keith Richards, Jimmy Page, Eric Clapton, Chuck Berry, Carlos Santana şi Slash au folosit acest model de chitare creat de Gibson în 1952. 

Gibson, cunoscut pe plan internaţional pentru calitatea chitarelor sale la preţ destul de ridicat, continuă să înregistreze anual un miliard de dolari cifră de afaceri. 

Însă compania înfiinţată în 1902 nu mai face faţă în acelaşi timp sutelor de milioane de datorii. O sumă ar trebui să fie înapoiată până pe 23 iulie sub sancţiunea falimentului. 

Într-un raport publicat de Nashville Post se arată că patronul Henry Juszkiewicz a încercat deja de mai multe ori să iasă din impas. Însă o restructurare a datoriilor şi găsirea de investitori în câteva luni nu prea este posibilă. 

Anul trecut, deja agenţia de rating Moody's coborâse scorul de credit al companiei Gibson pentru o gestionare financiară defectuoasă. 

Gibson a cumpărat din 1990 mai mulţi fabricanţi de instrumente precum lutierii Kramer & Steinberger, percuţionistul Slingerland şi pianele Baldwin. 

Cea mai recentă vânzare a uneia dintre mărcile sale pentru 6,4 milioane de dolari nu a permis companiei să scape de probleme.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.