Primul robot poliţist din Dubai a putut fi văzut, miecuri seara, la baza turnului Burj Khalifa. Acesta a reprezentat o adevărată atracţie pentru turiştii care şi-au făcut fotografii alături de el, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După ce şi-a dotat echipajele de poliţie cu maşini Lamborghini şi Ferrari, administraţia din Dubai a adus şi un robot poliţist pe străzile din oraş. Acesta este primul dintr-o unitate care va creşte, astfel ca până în 2030 să se ajungă să reprezinte un sfert din efectivele poliţiei.

"Scopul nostru este de a creşte numărul de roboţi la 25% din efectivul de poliţie până în 2030", a declarat Khaled al-Razzooqi, şeful departamentului servicii inteligente de la poliţia din Dubai, citat de AFP.

 

Robotul care a fost scos în prima sa misiune în zona celui mai înalt turn din lume, Burj Khalifa, poartă caschetă de ofiţer, se deplasează pe două roti şi dispune de un ecran tactil pe piept care poate fi folosit pentru a raporta infracţiuni sau pentru a cere informaţii.

Robotul are capacitatea de a interacţiona cu trecătorii în mai multe limbi străine şi poate recunoaşte anumite gesturi de la o distanţă de 1,5 metri. El va fi amplasat în principal în locuri frecventate intens de turişti şi este echipat cu o camera care transmite imagini live şi poate identifica suspecţi urmăriţi de poliţie.

Reprezentantul poliţiei din Dubai spune că, totuşi, roboţii nu pot înlocui oamenii la sarcini precum arestarea infractorilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.