Zeci de oameni au participat joi la formarea unor piramide umane în India şi au sfidat un ordin judecătoresc ce limita înălţimea unor astfel de exerciţii acrobatice, pentru a celebra o zeitate hindusă, Krishna, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În timpul sărbătorii, zeci de oameni au format astfel de piramide, încercând să ajungă la un recipient umplut cu lapte acru, care atârna în aer, suspendat de o frânghie. 

Însă la jumătatea lunii august, Curtea Supremă din India a menţinut o decizie anterioară, care interzice persoanelor sub 18 ani să formeze piramide umane. Prin aceeaşi decizie, instanţa a limitat şi înălţimea acestor piramide umane.

În trecut, sute de persoane au fost accidentate în timpul competiţiilor organizate în cadrul sărbătorilor religioase, încercând să formeze piramide tot mai înalte. La ele participau inclusiv copii, care se căţărau până în vârf, fără să poarte niciun fel de dispozitiv de siguranţă.

Într-un act de sfidare faţă de recenta decizie a Curţii Supreme, piramidele umane formate joi în India au depăşit în mod intenţionat limita de înălţime fixată de instanţă, iar unii dintre participanţi au fluturat în aer steaguri negre, în semn de protest.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.