Pelicula ”Bacalaureat”, pentru care Cristian Mungiu a primit premiul pentru regie la Festivalul de Film de la Cannes, va fi prezentată vineri, la Helsinki International Film Festival - Love & Anarchy, în prezenta cineastului român.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pelicula lui Cristian Mungiu este prezentat în secţiunea Gala Films la cea de-a 29-a ediţie a Helsinki International Film Festival - Love & Anarchy care a început pe 15 septembrie şi se va încheia pe 25 ale lunii, potrivit site-ului evenimentului.

”Bacalaureat” este un film verosimil care vizează schimbarea prin educaţie a lucrurilor care nu ne mulţumesc, potrivit descrierii făcute de regizorul Cristian Mungiu într-un interviu acordat News.ro.

Regizorul îşi doreşte de la ”Bacalaureat”, la fel ca de la toate celelalte filme ale sale, să poată fi privit în aşa fel încât spectatorul să se regăsească în situaţiile date.

Povestea filmului porneşte de la preocupările unui părinte în contextul societăţii noastre de astăzi. Producţia ”Bacalaureat” este primul lungmetraj al lui Cristian Mungiu care are în centru un personaj masculin.

Scenariul şi regia peliculei sunt semnate de Cristian Mungiu, iar imaginea, de Tudor Vladimir Panduru.

Filmul îi are în rolurile principale pe Adrian Titieni şi pe Maria Drăguş. Din distribuţie fac parte, între alţii, Lia Bugnar, Vlad Ivanov şi Gheorghe Ifrim.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.