Paul McCartney a declarat într-un interviu pentru National Geographic că a compus melodia "Lady Madonna" fiind inspirat de o fotografie publicată în revistă în care o femeie îşi alăpta copilul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

McCartney a mărturisit că a fost inspirat să compună melodia, care a ajuns în topuri în 1968, după ce a văzut imaginea în revistă în anii 1960. 

Numărul din ianuarie 1965 al revistei National Geographic include o fotografie "Mountain Madonna", cu o femeie al cărei mod de viaţă era ameninţat, alăptând un copil şi cu un altul râzând la ea. 

"Privea foarte mândră şi avea un copil... Şi am văzut asta ca pe ceva tipic Fecioarei, mamă şi copil", a afirmat cântăreţul. 

"Uneori vezi fotografii cu mame şi spui: e o mamă bună. Puteai să spui că există o legătură şi m-a afectat acea fotografie. Aşa că m-a inspirat să scriu Lady Madonna, cântecul meu, din acea fotografie". 

Muzicianul în vârstă de 75 de ani a vorbit şi despre faptul că nu oboseşte după un concert live. "Mă simt foarte sănătos şi am spectacole lungi de trei ore dar nu mă simt sleit la final. Mă simt puternic încă". 

Cântăreţul, vegetarian de zeci de ani, i-a vorbit redactorului-şef de la National Geographic Susan Goldberg despre campania sa Meat Free Monday şi despre noul documentar "One Day A Week". 

În film apar fiicele sale, Mary şi Stella McCartney, precum şi actorii Emma Stone şi Woody Harrelson.

McCartney, discutând despre impactul creşterii animalelor asupra încălzirii climatice, a spus: "Suntem pe această planetă incredibilă şi nu pare să existe o alta asemănătoare în apropiere". 

"One Day A Week" va fi lansat vineri pe YouTube.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.