Un centru comercial din China, care anul trecut a devenit cunoscut pentru o statuie a unui cocoş care semăna cu Donald Trump, a repetat şi anul acesta tradiţia, înaintea Anului Câinelui, cu o "operă" care-l reprezintă pe preşedintele american în formă de patruped, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Statuia gigantică a fost îndelung comentată pe reţelele de socializare în Taiyuan (nord) reprezintă o specie de buldog alb, care stă pe labe, având aceeaşi mimică ca a multimilioanrului newyorkez. 

Animalul este pieptănat cu o şuviţă blondă care aminteşte de cea a preşedintelui american şi are un deget ridicat, aşa cum îi este obiceiul lui Trump în discursurile sale. 

Anul Câinelui, după calendarul lunar chinez, începe în luna februarie, după cel al Cocoşului. 

De altfel, Donald Trump s-a născut în 1946 sub semnul zodiacal chinez al Câinelui, la fel ca predecesorii săi George W. Bush şi Bill Clinton.

După canoanele astrologice chineze, persoanele născute în Anul Câinelui sunt directe şi extrem de loiale, cu un accentuat simţ al justiţiei. Dar sunt şi încăpăţânate şi irascibile. 

Iarna trecută, pentru a celebra Anul Cocoşului, acelaşi centru comercial a expus o statuie a păsării care semăna cu Donald Trump. Lucrarea a inspirat numeroase alte replici, inclusiv un model gonflabil care a fost expus vara aceasta nu departe de Casa Albă. 

Cu toate că în diverse ocazii chinezii se distrează pe seama liderilor internaţionali, nu acelaşi lucru pot face cu propriii conducători din cauza cenzurii şi autocenzurii care veghează la respectarea politicienilor comunişti aflaţi la putere. 

Comentariile despre Winnie the Pooh au fost blocate vara trecută pe reţelele de socializare după ce unii internauţi au glumit spunând că ursul seamănă cu preşedintele Xi Jinping. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.