O sculptură hiperrealistă care o înfăţişează pe Kate Moss nud şi fără braţe a fost expusă la Opera Gallery din Londra şi va fi pusă în vânzare pentru suma de 25.000 de lire sterline (31.800 de dolari), informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sculptura, initulată ”MILF”, reprezintă doar trunchiul nud al top-modelului britanic, fără braţe, şi este realizată din silicon şi răşină poliuretanică, cântărind 80 de kilograme.

Lucrarea a fost realizată de artistul Edgar Askelovic, care anterior l-a reprezentat pe David Bowie printr-o sculptură în care artistul este jumătate om, jumătate câine.

Artistul a lucrat timp de patru luni la sculptura care o înfăţişează pe Kate Moss, inspirându-se din fotografii ale top-modelului.

Jean-David Malat, directorul galeriei de artă unde a fost expusă sculptura, a spus că prin lucrarea sa, Edgar Askelovic a imortalizat-o pe Kate Moss drept ”zeiţa industriei modei”.

”Lucrează doar pe baza unor fotografii, ceea ce este incredibil. Nu a cunoscut-o pe Kate Moss, care este foarte specială. Este foarte frumoasă”, a spus Jean-David Malat.

Aceasta nu este prima dată când Kate Moss, una dintre cele mai fotografiate femei din lume, a inspirat o sculptură. În urmă cu un deceniu, sculptorul britanic Marc Quinn a reprezentat-o pe Kate Moss drept o zeiţă a yoga, care îşi ţine mâinile şi picioarele în spatele capului.

Născută pe 16 ianuarie 1974, Kate Moss are una dintre cele mai longevive cariere din industria modei. Ea a fost remarcată la vârsta de 14 ani pe aeroportul JFK din New York de Sarah Doukas, fondatoarea agenţiei de modelling Storm. De atunci, Kate Moss şi-a construit o carieră de succes şi a apărut pe coperta revistei Vogue mai mult decât oricare alt model profesionist.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.