O revistă de benzi desenate în care apare un supererou transgender, Chalice, va fi publicată în Statele Unite în luna septembrie, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Chalice îşi va face debutul în universul benzilor desenate în numărul din luna septembrie al revistei Alters, ce prezintă o serie de poveşti despre un grup de proscrişi care primesc superputeri în urma unor circumstanţe unice. 

Supereroul Chalice, care face traziţia de la bărbat la femeie, poartă fustă mini şi o pelerină, dezvoltă abilitatea de a controla mecanica cuantică. Printre celelalte personaje din Alters se află un bărbat tetraplegic şi un erou care suferă de sindromul stresului posttraumatic.

Deşi drepturile persoanelor transgender s-au aflat pe primele pagini ale presei din Statele Unite, povestea lui Chalice nu a fost scrisă pentru a avea o încărcătură politică, a explicat creatorul acestui personaj, Paul Jenkins, un creator de benzi desenate care locuieşte în Atlanta.

Un număr special care o are pe Chalice pe copertă va fi lansat în Carolina de Nord, un stat american în care există o lege controversată, ce obligă persoanele transgender să folosească doar toaletele publice care se potrivesc sexului pe care acestea îl aveau la naştere.

Paul Jenkins a scris în trecut poveşti pentru alte francize de benzi desenate, precum Spider-Man, Wolverine şi Inhumans, publicate de grupul Marvel. Ideea lansării revistei Alters aparţine ilustratorilor unei edituri mai mici, AfterShock.

Chalice nu este primul personaj transgender dintr-o revistă de benzi desenate, dar este primul care va juca un rol central într-o astfel de publicaţie.

Printre predecesoarele sale din benzile desenate se află Alysia Yeoh, care a anunţat public că era transgender la o convenţie Batgirl din 2013, dar şi Shvaughn Erin, care, într-o poveste publicată în Legion of Super-Heroes din 1992, a dezvăluit că se născuse bărbat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.