O maşină care i-a aparţinut cântăreţului David Bowie a fost vândută pentru peste 180.800 de euro la o licitaţie din Elveţia, depăşind de trei ori valoarea care a fost estimată de organizatori, scrie nme.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Maşina vândută este un Volvo din 1981. Aceasta a fost adjudecată recent la 212.800 de franci elveţieni, echivalentul a aproximativ 180.867 de euro.

Aceasta a fost una dintre ultimele maşini Volvo 1981 care au fost fabricate, din totalul de 6.620, iar David Bowie a primit-o în acel an, la locuinţa lui din Elveţia. După moartea cântăreţului, maşina a trecut în proprietatea casei sale de discuri, Belway Bros.

Maşina a fost descrisă de organizatorii licitaţiei ca fiind într-o condiţie foarte bună, cu doar 53.000 de kilometri parcurşi.  

David Bowie a murit din cauza unui cancer hepatic pe 10 ianuarie 2016, la doar două zile după ce împlinise vârsta de 69 de ani, în care îşi lansase cel de-al 25-lea album, intitulat ”Blackstar”.

David Bowie (8 ianuarie 1947 - 10 ianuarie 2016) a fost cântăreţ, compozitor şi producător. El a fost recompensat cu două premii Grammy, iar albumele sale s-au vândut în peste 140 de milioane de copii pe plan mondial.

Activ pe parcursul a cinci decenii, frecvent reinventându-şi stilul muzical şi cochetând cu mai multe genuri, David Bowie a fost considerat de majoritatea criticilor muzicali un influent inovator, în special datorită lucrărilor sale din anii '70. Cântăreţul britanic s-a inspirat dintr-o vastă paletă de subiecte, în special din artă, filosofie şi literatură.

David Bowie a fost căsătorit cu Angie Barnett în perioada 1970-1980 şi cu modelul Iman în perioada 1992-2016.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.