O companie care a produs cel mai recent film din franciza ”Războiul stelelor”, intitulat ”Star Wars: Trezirea Forţei”, şi-a recunoscut vinovăţia la două capete de acuzare într-un proces demarat în Marea Britanie, după ce starul hollywoodian Harrison Ford, interpretul personajului Han Solo, şi-a fracturat un picior în timpul filmărilor de la acea peliculă, informează bbc.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Starul american, în vârstă de 74 de ani, a fost lovit de o uşă metalică hidraulică în studiourule Pinewood, la bordul machetei care reprezenta nava spaţială Millennium Falcon, în iunie 2014.

Compania britanică Foodles Production Ltd., o divizie a grupului Disney, şi-a recunoscut vinovăţia la două capete de acuzare, în procesul deschis la Curtea Magistraţilor din Milton Keynes.

Compania îşi va afla verdictul la Tribunalul Coroanei din Aylesbury, pe 22 august.

Alte două capete de acuzare au fost retrase de procurorii britanici.

Procurorul Andrew Marshall a dezvăluit în instanţă că Harrison Ford trebuia să treacă printr-o uşă, în timpul filmărilor de la ”Star Wars: Trezirea Forţei/ Star Wars Episode Seven: The Force Awakens” şi să apese un buton, înainte de trece cu spatele printr-un culoar, crezând că scena nu era filmată şi că uşa nu se va închide.

Însă uşa era operată de la distanţă de o altă persoană, iar atunci când Harrison Ford a trecut pe sub ea, a fost lovit în zona pelvisului şi imobilizat la sol. 

Andrew Marshall spune că incidentul a prezentat ”un risc sporit de omucidere”.

”Ar fi putut să ucidă pe cineva. Faptul că nu s-a întâmplat astfel se datorează unui buton de urgenţă care a fost activat”, a adăugat el.

”Harrison Ford a fost accidentat grav după ce a fost prins sub o uşă cu un cadru metalic care se închidea cu repeziciune”, au adăugat reprezentanţii  Health and Safety Executive. 

Un purtător de cuvânt al actorului a comparat greutatea acelei uşi cu greutatea unui ”automobil mai mic”.

Filmul ”Star Wars: Trezirea Forţei”, lansat pe marile ecrane pe 18 decembrie 2015, a generat încasări de 2,06 miliarde de dolari pe plan mondial. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.