Tom Hanks are "inima frântă" că noul său film de război nu va fi lansat în cinematografe din cauza pandemiei, dar are speranţa că va putea fi considerat o lecţie pentru spectatori despre cum să te comporţi în faţa adversităţii, chiar dacă este vorba despre un virus, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Greyhound" a fost scris de Tom Hanks, care interpretează rolul unui căpitan ce escortează un convoi de nave aliate care traversează Atlanticul de Nord urmărit de submarine germane din Al Doilea Război Mondial. 

Filmul urmăreşte novicii din echipaj în acest periplu terifiant, confruntaţi cu dubla responsabilitate de a veghea convoiul şi pe propriii colegi.   

"Aceşti oameni de pe navă... tot ceea ce pot face este ce se aşteaptă de la ei şi speră ca providenţa şi norocul să le permită să treacă", a rezumat actorul într-o conferinţă de presă virtuală.  

"Covid-19, nimeni nu ştie cât va dura asta, nimeni nu ştie cine va muri... nu trebuie să cauţi prea departe pentru a vedea corelări şi asemănări cu anii de război", estimează ea.                

Tom Hanks este plătit pentru a afla: în martie, el a devenit primul star de la Hollywood care a contractat noul coronavirus, pe când se afla în Australia pentru filmări la un proiect despre Elvis Presley. 

Vedeta din "Salvaţi pe soldatul Ryan" şi producătorul "Band of Brothers" este indignat de faptul că în prezent nu sunt respectate gesturi simple pentru a te proteja de virus: a păstra distanţa şi a purta mască. Sunt lucruri simple în comparaţie cu ce erau nevoiţi să suporte marinarii din epocă: torpile germane şi ocean îngheţat. 

"Dacă cineva nu e capabil să pună în practică aceste lucruri de bază, ar trebui să-i fie ruşine", a spus Tom Hanks. "Făceţi-vă treaba. Este foarte, foarte simplu", a insistat actorul în vârstă de 63 de ani. 

Pasionat de istorie, Tom Hanks s-a inspirat pentru scenariu din romanul lui C.S. Forester, "The Good Shepherd" (1955). I-a luat şapte ani de muncă de când a descoperit un exemplar. 

Coperta originală era cu un bărbat grizonant, cu uniformă, bătut de vânt, comandantul Ernie Krause, pe care îl interpretează în "Greyhound". Văzând acest personaj, "m-am gândit: acest om este epuizat, a trăit infernul", îşi aminteşte Hanks. 

Pentru filmările la "Greyhound", regizorul Aaron Schneider a construit un decor realizat pe USS Kidd, singurul distrugător american din Al Doilea Război Mondial, care şi-a păstrat configuraţia originală. Pentru mai multă autenticitate, anumite scene de interior au fost filmate la bordul navei de război, care a rezistat unui atac kamikaze în 1945 şi care se află acum în Louisiana, unde are statut de muzeu. 

Din nefericire, spectatorii nu vor putea profita de toate aceste detalii pe marele ecran pentru că filmul nu va fi lansat în sălile de cinema.

Din cauza pandemiei care s-a prelungit, în special în Statele Unite, producătorii au decis să aştepte. Sony a preferat să vândă "Greyhound" în exclusivitate către Apple. 

"Cu toţii avem inima frântă pentru că filmul nu va fi în sală", a asigurat Tom Hanks, precizând că trebuie privită în faţă realitatea pandemiei. 

"Precum comandantul Ernie Krause în mijlocul Oceanului Atlantic, care se întreabă cum va supravieţui şi cum îşi va face datoria, dacă va supravieţui, suntem în faţa unei crize de Covid-19, care este de cinci ori mai mare decât am anticipat. Şi nu ştim cum, şi dacă vom putea ieşi şi cine ni se va alătura de cealaltă parte", a spus el. 

Lungmetrajul "Greyhound" va putea fi vizionat pe Apple TV Plus începând cu 10 iulie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.