Membri din formula iniţială a formaţiei Alice Cooper se vor reuni pentru un turneu care va avea loc, începând cu luna noiembrie, în Marea Britanie, scrie NME.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderul formaţiei a fost acompaniat, luna trecută, într-un concert din Nashville, de Dennis Dunaway (bas), Michael Bruce (chitară) şi Neal Smith (tobe). Cei patru au interpretat un miniset alături de chitaristul Ryan Roxie.

În plus, membri originali ai trupei au scris şi înregistrat două piese care urmează să fie incluse pe viitorul album semnat Alice Cooper, ”Paranormal”, ce va fi lansat pe 28 iulie.

Formaţia Alice Cooper a anunţat cinci date de concerte pentru Marea Britanie, trupa urmând să cântă la Leeds, Glasgow, Birmingham, Manchester şi Londra, în perioada 11 - 16 noiembrie.

”Când trupa originală s-a destrămat în 1975, nu au existat resentimente. Nu au existat procese, doar epuizasem creativitatea. Am mers la liceu împreună şi am înregistrat cinci albume care au fost, pe rând, recompensate cu platină. Nu ne-am scăpat din ochi timp de zece ani. Apoi, fiecare a mers pe drumul lui. Neal, Dennis şi cu mine am păstrat mereu legătura. Mike a dispărut un timp şi Glen Buxton a murit în 1997, ceea ce a fost o mare lovitură”, a povestit Vincent Damon Furnier, cunsocut drept Alice Cooper.

El a precizat că în urmă cu un an Neal Smith l-a sunat pentru a-i spune că a compus câteva piese. ”M-am bucurat şi i-am spus să mi le aducă. Apoi a spus că Mike o să treacă şi el şi am lucrat la câteva lucruri timp de o săptămână. Apoi Dennis a sunat şi a spus că are câteva cântece. Am zis că trebuie să facem ceva”.

Alice Cooper şi-a început cariera solo în 1975 cu un album conceptual, intitulat ”Welcome to My Nightmare”. Creator al conceptului ”shock-rock”, un termen ce se referă la artiştii care combină muzica rock cu reprezentaţii live pline de teatralitate, rockerul american şi-a construit o carieră de succes, întinsă pe durata a peste cinci decenii, şi a lansat numeroase piese care au devenit celebre, precum ”Poison” şi ”House of Fire”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.