Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă, joi, că s-au luat măsuri suplimentare pentru buna derulare a proiectului Străzi Deschise, respectiv interzicerea comerţului stradal şi a circulaţiei trotinetelor şi bicicletelor, limitarea muzicii amplificate în aer liber şi locuri speciale pentru artişti. Măsurile intră în vigoare din acest weekend.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Proiectul ”Străzi deschise-Bucureşti, Promenadă Urbană” a atras deja zeci de mii de oameni în cele trei weekend-uri de desfăşurare, dovadă a nevoii bucureştenilor de zone pentru promenadă şi relaxare. Pe parcursul desfăşurării proiectului am primit mai multe solicitări de la cetăţeni. Astfel, în urma consultării cu societatea civilă, împreună cu echipa din cadrul Primăriei care coordonează acest proiect, am decis să luăm câteva măsuri menite să asigure liniştea riveranilor, dar şi confortul şi siguranţa celor care participă la eveniment”, a scris, joi, pe Facebook,  

Potrivit primarului, noile măsuri sunt:  

  • Limitarea muzicii amplificate în aer liber, atât pentru localurile/terasele din zonă, cât şi pentru artiştii stradali; 
  • Desemnarea unor zone dedicate pentru artiştii stradali care participă ad-hoc la eveniment; 
  • Interzicerea comerţului stradal şi a oricărui tip de mobilier stradal inestetic, care este în neconcordanţă cu aspectul zonei; 
  • Restricţionarea circulaţiei bicicletelor şi trotinetelor doar pe pista dedicată şi interzicerea acestora pe carosabilul devenit traseu pietonal şi în zonele foarte aglomerate de pe traseu (Hotel Novotel, Teatrul Act - str. Amzei). 

”Aceste măsuri vor intra în vigoare chiar din acest weekend, Poliţia Locală a început deja informarea riveranilor, iar poliţiştii locali vor fi prezenţi pe tot parcursul desfăşurării proiectului pentru a ne asigura că vor fi respectate aceste reguli”, a transmis primarul.  

În ultimul weekend de primăvară, Străzi Deschise instaurează zone pietonale pe segmente din Calea Victoriei şi Şoseaua Kiseleff şi propune bucureştenilor activităţi de recreere în aer liber cu momente de teatru, concerte de muzică clasică, parade canine şi o serie de ateliere şi activităţi sportive pentru copii. 

Evenimentul Străzi deschise - Bucureşti, promenadă urbană se desfăşoară pe parcursul mai multor weekenduri din perioada mai-octombrie 2022 şi îşi propune reactivarea culturală şi socială a mai multor zone din oraş prin pietonalizare temporară. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.