Automobilul italian Iso Grifo A3/C din 1960, care i-a aparţinut muzicianului Johnny Hallyday şi din care nu mai există astăzi decât 5 sau 6 exemplare în toată lumea, va fi pus în vânzare la Sotheby's Paris, pe 7 februarie, având o estimare stabilită la 3 milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Maşina sport, decapotabilă, are mai mult de 300 de cai putere. A fost construită de marca italiană ISO Revolta GT, care nu mai există din 1974. 

Johnny Hallyday, amator de viteză, a primit cadou de la impresarul său, la aniversarea vârstei de 17 ani, în 1961, un bolid Triumph TR3 din Anglia. 

În 1962, idolul tinerilor primeşte un Jaguar Type E Cabriolet. Anul următor, va trece la Ferrari, cu celebra Spider California 250 GT, un model legendar. ”La volanul unei maşini sport încerc aceleaşi senzaţii ca în momentul în care urc pe scenă, singur în faţa publicului”, mărturisea artistul într-un interviu. 

Iso Grifo era în 1965 singura maşină capabilă să depăşească 300 de kilometri pe oră. Caroseria modelului a fost construită dintr-un aliaj unic de aluminiu, Avional, atât de uşor încât se foloseşte în industria aeronautică. 

Profilurile caroseriei au fost desenate de Carrozzeria Bertone. Acest model a fost realizat de inginerul Giotto Bizzarrini, fost angajat la Ferrari, care s-a ocupat de 250 GTO. Automobilul are 300 de cai putere susţinuţi de un motor V8 5,3 litri. 

A fost produsă în doar 10 exemplare. Johnny Hallyday a achiziţionat maşina la finalul anului 1965. 

”Prezenţa unei Iso Grifo A3-C este extraordinar de rară. Se adaugă provenienţa excepţională şi este o oportunitate unică pentru colecţionari”, a explicat pentru AFP Augustin Sabatié-Garat, responsabil cu achiziţionare automobilelor la RM Sotheby's Europe.

Maşina are doar 26.000 kilometri la bord, iar valoarea estimată a bolidului se ridică la 3.000.000 de euro.  

Legendarul muzician Johnny Hallyday a murit pe 6 decembrie la vârsta de 74 de ani. 

Un milion de fani l-au aplaudat pe legendarul Johnny Hallyday, într-un omagiu popular organizat de familie şi Brigitte Macron, fără precedent în Franţa. Cel puţin 1.500 de poliţişti au fost prezenţi la funeralii, 700 de motociclişti au însoţit dricul de-a lungul bulevardului Champs-Elysee, iar 800 de prieteni şi apropiaţi şi-au luat rămas bun de la muzician în biserica Madeleine.

Jean-Philippe Smet, cunoscut cu numele Johnny Hallyday, s-a născut pe 15 iunie 1943. La vârsta de 13 ani a urcat pentru prima dată pe scenă. S-a întâmplat la Copenhaga, unde a cântat „La Ballade de Davy Crockett”. În 1957, a asistat la proiecţia filmului „Lovin’ You”, cu idolul său, Elvis Presley. Atunci s-a hotărât să devină cântăreţ de rock’n’roll.

La vârsta de 16 ani şi-a luat numele de Johnny Hallyday. Printre cele mai cunoscute albume ale sale se numără „Johnny chante Hallyday” (1965), „Derrière l’amour” (1976), „Lorada” (1995), „Sang pour sang” (1999), „Le Coeur des hommes” (2007) şi „Ça ne finira jamais” (2008).

În 2014, la vârsta de 71 de ani, artistul, care a fost supranumit „Elvis francez”, a lansat cel de-al 49-lea album de studio, „Rester vivant”.

A lansat 46 de albume de studio, 25 de albume live, opt filme şi a câştigat 18 discuri de platină. Potrivit AFP, albumele lui Johnny Hallyday a fost vândute în peste 110 milioane de exemplare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.