Cântăreaţa Madonna, scriitorul Stephen King, prezentatoarea TV Ellen DeGeneres, rapperul Drake, cântăreţele Katy Perry şi Ciara şi actorii Kerry Washington şi George Takei se numără printre vedetele din industria de divertisment care au lăudat pe reţelele de socializare ultimul discurs public susţinut de Barack Obama, marţi seară, în calitate de preşedinte al Statelor Unite, informează New Musical Express.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Barack Obama a susţinut un discurs emoţionant marţi seară, în oraşul lui natal, Chicago, prin care preşedintele în exerciţiu şi-a luat la revedere de la cetăţenii Statelor Unite. 

În acel discurs, preşedintele Obama a recunoscut că discuţiile despre ”America post-rasială” nu au fost ”niciodată realiste” în timpul celor două mandate prezidenţiale ale sale.

Cu toate acestea, Barack Obama a subliniat şi unele dintre cele mai importante realizări ale sale după ce a devenit preşedinte în 2008.

”Dacă v-aş fi spus în urmă cu opt ani că America va trece cu bine peste o mare recesiune economică, că va revitaliza industria noastră auto, că va dezvolta cel mai amplu program de creare de locuri de muncă din istoria noastră....  Dacă v-aş fi spus că vom deschide un nou capitol în relaţia noastră cu poporul din Cuba, că vom închide programul Iranului de arme nucleare fără să tragem un singur foc de puşcă şi că vom elimina creierul care a orchestrat atacurile teroriste din 11 septembrie 2001...”, a spus Barack Obama.

”Dacă v-aş fi spus că vom câştiga dreptul la egalitate în privinţa căsătoriilor şi că vom asigura dreptul de a avea o asigurare medicală pentru alte 20 de milioane de cetăţeni de-ai noştri, aţi fi putut să spuneţi că ne-am fixat obiective puţin cam prea înalte”, a adăugat preşedintele american.

Apoi, în timp ce îi aducea un omagiu soţiei sale, Michelle, Barack Obama a devenit vizibil emoţionat şi şi-a şters câteva lacrimi: ”Ai preluat un rol pe care nu l-ai cerut şi l-ai făcut să devină al tău, cu graţie şi curaj, cu stil şi cu umor de bună calitate. Ai făcut din Casa Albă un loc care aparţine tuturor americanilor”.

Personalităţi proeminente din industria de divertisment au lăudat pe reţelele de socializare ultimul discurs public rostit de Barack Obama, Madonna spunând că actualul preşedinte american este ”un rege între oameni”, iar rapperul Drake considerând că preşedintele în exerciţiu reprezintă ”o sursă de inspiraţie”.

”Sper că v-a plăcut discursul lui Obama”, a scris romancierul Stephen King, pe Twitter. ”Nu veţi mai auzi ceva atât de convingător şi de calitate pentru mult timp de acum înainte. Aşadar, cu deplină sinceritate: Mulţumesc, Obama!”.

Madonna a publicat şi ea un mesaj emoţionant pe Instagram: ”La revedere, domnule preşedinte. Nu va mai exista niciodată cineva ca dumneavoastră! Barack Obama, eşti un rege între oameni”. 

Prezentatoarea de televiziune Ellen DeGeneres a scris şi ea un mesaj similar, pe Twitter: ”Barack Obama, te iubesc mai mult decât am spaţiu la dispoziţie pe Twitter pentru a îţi descrie dragostea mea. La revedere, Obama”.

”Îţi mulţumim, domnule preşedinte. La revedere, Obama”, a scris pe Twitter şi cântăreaţa Ciara. 

Cântăreaţa Katy Petty a distribuit pe contul ei de Twitter un mesaj publicat iniţial de prezentatoarea TV Sally Kohn, care a preluat o declaraţie mai veche a lui Barack Obama: ”Dacă te-ai plictisit să de cerţi cu străini pe internet, încearcă să vorbeşti cu unul dintre ei în viaţa reală”.

Actriţa Kerry Washington a distribuit pe Twitter celebrul slogan de campanie folosit de Barack Obama: ”Yes We Can!”.

Actorul George Takei, o vedetă a francizei ”Star Trek”, a publicat următorul mesaj: ”Ascultând ultimul discurs al lui Obama, îmi dau seama cât de departe am mers dar şi că suntem pe punctul de a coborî. La revedere, Căpitane, căpitanul meu. Cerul să ne ajute!”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.