Lungmetrajul ”Toni Erdmann”, regizat de Maren Ade, o coproducţie cu participare românească, se numără printre peliculele care au fost nominalizate, marţi, la premiul Oscar pentru cel mai bun film străin, potrivit site-ului Academiei de film americane, instituţia care decernează aceste trofee prestigioase.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La categoria ”cel mai bun film străin” au fost nominalizate lungmetrajele ”Land of Mine” (Danemarca), ”A Man Called Owe” (Suedia), ”The Salesman” (Iran), ”Tanna” (Australia) şi ”Toni Erdmann” (Germania).

În 2016, premiul Oscar aferent acestei categorii a fost atribuit lungmetrajului ”Fiul lui Saul/ Saul fia”, din distribuţia căruia căruia a făcut parte şi Levente Molnár, actor la Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca.

Pelicula ”Toni Erdmann” (Germania-Austria-România), al cărei producător român este Ada Solomon, a fost recompensată la sfârşitul anului 2016 cu premiul LUX, acordat de Parlamentul European.

Ada Solomon, primul producător român în cursa pentru premiul Oscar la categoria cel mai bun film străin: Nominalizările vin şi se uită aşa cum apar, filmul rămâne
CITEȘTE ȘI Ada Solomon, primul producător român în cursa pentru premiul Oscar la categoria cel mai bun film străin: Nominalizările vin şi se uită aşa cum apar, filmul rămâne

Acest film a câştigat numeroase trofee şi distincţii în actualul sezon al premiilor cinematografice hollywoodiene, fiind nominalizat şi la Globul de Aur pe 2017.

Filmul a avut mare succes în rândul spectatorilor de la Festivalul de Film de la Cannes 2016 şi a fost lansat în România pe 21 octombrie.

Acest lungmetraj reprezintă propunerea Germaniei pentru o nominalizare la premiile Oscar. Filmul îi are în distribuţie pe Peter Simonischek şi Sandra Hüller, Michael Wittenborn, Thomas Loibl, Trystan Pütter, Hadewych Minis, Lucy Russell alături de actorii români Vlad Ivanov, Ingrid Bisu, Alexandru Papadopol şi Victoria Cociaş.

”Toni Erdmann”, prezentat şi la Les Films de Cannes à Bucarest, în prezenţa regizoarei, spune povestea unui tată excentric, ajuns la pensie şi pus mereu pe glume, care hotărăşte să îi facă o vizită surpriză fiice sale, o femeie de carieră care lucrează la un proiect important ca strateg corporatist în Bucureşti.

În luna decembrie, ”Toni Erdmann” a fost marele câştigător la cea de-a 29-a gală a premiilor decernate de Academia de Film Europeană (EFA), organizată în oraşul polonez Wroclaw. Acest lungmetraj s-a impus la toate cele cinci categorii de premii la care a fost nominalizat - ”filmul european al anului”, ”regizorul european al anului” (Maren Ade), ”scenaristul european al anului” (Maren Ade), ”actorul european al anului” (Peter Simonischek) şi ”actriţa europeană a anului” (Sandra Hüller).

Nominalizările pentru cele 24 de categorii de la premiile Oscar 2017 sunt anunţate la ora transmiterii acestor informaţii, prin intermediul unui streaming video, de artişti laureaţi şi nominalizaţi la premiile Oscar, precum Jennifer Hudson, Brie Larson, Emmanuel Lubezki, Jason Reitman şi Ken Watanabe, alături de Cheryl Boone Isaacs, preşedinta Academiei de film americane (Academy of Motion Picture Arts and Sciences / AMPAS).

Cea de-a 89-a gală de decernare a premiilor Oscar va avea loc pe 26 februarie la Dolby Theatre din Los Angeles. Gala va fi transmisă în direct de postul american ABC şi va fi difuzată în peste 225 de ţări şi teritorii din întreaga lume.

Evenimentul va fi prezentat de Jimmy Kimmel.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.