Lungmetrajul ”Elle” (Franţa), regizat de Paul Verhoeven, a câştigat Globul de Aur la categoria ”cel mai bun film străin”, potrivit contului de Twitter al Asociaţiei Presei Străine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association - HFPA).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La categoria ”cel mai bun film străin”, lungmetrajul ”Elle”, în care rolul principal este interpretat de actriţa Isabelle Huppert, a fost nominalizat alături de coproducţia cu participare românească ”Toni Erdmann” (Germania-Austria) şi de peliculele  ”Divines” (Franţa-Qatar), ”Neruda” (Chile) şi ”The Salesman” (Iran).

Potrivit sinopsisului oficial al acestei pelicule, publicate pe site-ul cinemagia.ro, Michèle, interpretată de Isabelle Huppert, pare indestructibilă. Şefă a unei companii de jocuri video, ea pare să se comporte la fel de distant şi de crud şi în viaţa sa personală, nu doar în cea profesională. Faptul că este atacată în propria casă îi schimbă viaţa pentru totdeauna. Când îl găseşte pe bărbatul care a asaltat-o, amândoi sunt atraşi într-un joc curios şi incitant - un joc cu reguli care poate degenera în orice moment.

Filmul ”Elle” reprezintă propunerea Franţei pentru o nominalizare la premiile Oscar 2017.

Ceremonia de decernare a Globurilor de Aur, trofee atribuite pe baza voturilor exprimate de reprezentanţii Asociaţiei Presei Străine de la Hollywood, are loc la ora transmiterii acestor informaţii la hotelul The Beverly Hilton din Los Angeles.

Cea de-a 74-a ediţie a galei de decernare a Globurilor de Aur este prezentată de Jimmy Fallon.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.