Lungmetrajele „Monştri.”, de Marius Olteanu, „Nuestro tiempo”, de Carlos Reygadas, şi „Hustlers”, de Lorene Scafaria, se numără între filmele care rulează începând de vineri în cinematografele româneşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Monştri.”, care a avut premiera în competiţia Forum a Berlinalei de anul acesta, prezintă o zi, posibil ultima, din viaţa unui cuplu. Dana (Judith State) şi Arthur (Cristian Popa) se află în faţa celei mai importante decizii. Ea caută confirmări. El caută companie. Împart acelaşi pat de ani buni, dar de ceva vreme nu par să mai meargă pe acelaşi drum. 

Din distribuţie mai fac parte Alexandru Potocean şi Şerban Pavlu.

Lungmetrajul a câştigat premiul „Zilele Filmului Românesc” pentru debut, la cea de-a 18-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania, Golden Mimosa pentru cel mai bun scenariu la Herceg Novi şi Marele Premiu la Sofia FF.

„Timpul nostru/ Nuestro tiempo”, pe care cineastul mexican Carlos Reygadas l-a prezentat în premieră mondială, anul trecut, în competiţia Festivalului de la Veneţia, este al cincilea lungmetraj al regizorului care a fost în 2018 invitat special al festivalului Les Films de Cannes à Bucarest.

Pentru prima dată, Reygadas este regizor, producător, scenarist, editor şi actor principal. Natalia López, partenera regizorului în viaţa reală, interpretează rolul principal feminin şi este scenarist şi editor.

Filmul, în care apar şi copiii cineastului, este un eseu privind sexualitatea în lumea contemporană, după cum declara Reygadas într-un interviu acordat News.ro în urmă cu un an.

„Hustlers: Striptease pe Wall Street”, cu Jennifer Lopez, Julia Stiles, Madeline Brewer, Lili Reinhart şi Constance Wu în distribuţie, urmăreşte un grup de foste dansatoare de club care se ambiţionează să se îmbogăţească, folosind însă metode mai puţin ortodoxe.

Scafaria a scris scenariul după articolul Jessicăi Pressler din New York Magazine - „The Hustlers at Scores” - care spune povestea unor foste dansatoare ce au făcut bani de pe urma unor clienţi în 2008.

Acest film reprezintă debutul în actorie pentru cântăreţele Lizzo şi Cardi B.

Animaţia „Playmobil: Filmul”, de Lino DiSalvo, pentru care şi-au împrumutat vocile, între alţii, Daniel Radcliffe, Anya Taylor-Joy, Jim Gaffigan şi Adam Lambert, este inspirată de jucăriile brandului omonim.

Ea va rula în cinematografele româneşti începând cu acest weekend. Playmobil este un univers fantastic, unde Marla îşi caută, cu ajutorul unor noi prieteni, fratele pierdut.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.