„Love Yourself: Tear”, semnat de trupa BTS, este primul album al unui grup K-pop care ocupă primul loc în Billboard 200.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Materialul este şi primul album al celor şapte coreeni care ajunge pe primul loc în clasamentul american. Albumul, lansat pe 18 mai prin BitHit Entertainment, a fost vândut în 135.000 de unităţi în prima săptămână, potrivit Nielsen Music.

„Love Yourself: Tear” este al doilea album din genul K-pop care ajunge în top 10 al Billboard 200, după „Love Yourself: Her” al BTS, lansat în octombrie 2017 pe locul al şaptelea.

În plus, este şi primul album cu piese cântate într-o limbă străină alta decât engleza - în mare parte în coreeană - care ajunge pe primul loc în ultimii 12 ani. În 2006, cvartetul vocal Il Divo cucerea topul cu „Ancora”, care cuprinde piese cântate în spaniolă, italiană şi franceză, dar şi unele parţial cântate în engleză.

După ce a petrecut trei săptămâni pe primul loc, albumul „beerbongs & bentleys” al rapperului Post Malone a coborât pe locul secund, cu 123.000 de unităţi vândute.

Rapperul Lil Baby a debutat pe locul al treilea cu primul lui album de studio, „Harder Than Ever”, care a fost vândut în 71.000 de unităţi.

Trupa rock Five Finger Death Punch s-a clasat pe locul al patrulea cu „And Justice for None”, vândut în 71.000 de unităţi. Acesta este al şaselea album al grupului american care ajunge în top 10 al Billboard 200. Singurul album al trupei care nu a ajuns în top 10 a fost cel de debut, „The Way of the Fist”, care s-a clasat pe locul 107 în 2008.

„Invasion of Privacy” al lui Cardi B a urcat două poziţii, până pe şapte, cu 48.000 de unităţi vândute, iar coloana sonoră „The Greatest Showman” a coborât un loc, cu 44.000 de unităţi vândute.

Albumul „KOD” al lui J. Cole a coborât şi el un loc, până pe şapte, cu 41.000 de unităţi vândute, iar rapperul NAV a debutat pe locul al optulea din clasament cu primul său album de studio, „Reckless”, vândut în 36.000 de unităţi.

Coloana sonoră „Black Panther: The Album” s-a menţinut pe locul al nouălea, cu 28.000 de unităţi vândute, iar „Die Lit” al lui Playboi Cartia coborât şapte poziţii, în a doua săptămână de la lansare, când a fost vândut în 26.000 de unităţi.

Billboard 200 clasifică cele mai populare albume din Statele Unite pe parcursul unei săptămâni, pe baza consumului multi-metric, care include vânzarea de copii fizice ale discurilor, single-urilor (10 cântece înseamnă un album) şi activitatea online (1.500 de descărcări sunt egale cu un album).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.