Lansarea unui film despre o regină hindusă a fost amânată la Bollywood, după ce proiectul, intitulat „Padmavati", a generat proteste violente în India, pentru că ar prezenta o relaţie amoroasă între protagonistă şi un conducător musulman, informează AFP.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filmul „Padmavati” ar fi trebuit să aibă premiera cinematografică pe 1 decembrie, dar din cauza protestelor, lansarea acestuia a fost amânată pe un termen nedefinit. 

Viacom18 Motion Pictures a transmis, în acest weekend, că ”a amânat în mod voit” lansarea filmului, care încă nu a primit aprobarea Consiliului de Cenzură din India.

„Suntem încrezători că vom obţine curând cerinţele necesare pentru a lansa filmul. Vom anunţa noua dată a premierei la momentul potrivit”, a arătat compania.

Protestele faţă de lansarea acestui film au apărut în luna ianuarie. Grupul Rajput Karni Sena l-a atacat pe regizorul Sanjay Leela Bhansali şi a vandalizat platourile de filmare în timpul derulării unor filmări în oraşul Japiur din statul indian Rajasthan.

Protestatarii sunt nemulţumiţi de faptul că filmul ar prezenta o legătură romantică dintre regina Padmavati a castei Rajput, cunoscută şi drept Rani Padmini, cu Alauddin Khilji, conducător musulman.

Casta Rajput era formată din războinici hinduşi care au condus regatele din vestul Indiei. 

Rajput Karni Sena au acuzat producătorii că au denaturat faptele istorice, dar istoricii spun că regina este un personaj mitic şi că nu există dovezi clare potrivit cărora ea a existat.

În martie, protestatarii au atacat un alt platou de filmare aflat în Mumbai, incendiind costume şi altă recuzită.

Grupul a desfăşurat proteste şi în săptămânile recente, făcând inclusiv ameninţări cu moartea la adresa actriţei care o interpretează pe regină, Deepika Padukone, şi la adresa lui Sanjay Leela Bhansali, şi cerând să vizioneze filmul înainte ca acesta să fie lansat.

Săptămâna trecută, un alt grup, Akhil Bhartiya Kshatriya Mahasabha, a oferit 50 de milioane de rupii oricărei persoane care i-ar decapita pe Padukone şi pe Bhansali. Membrii grupului au incendiat efigii ale actriţei, iar ameninţările au obligat poliţia din Mumbai să sporească măsurile de securitate pentru Padukone şi regizor.

Industria filmelor hinduse din India produce sute de pelicule în fiecare an, deşi cineaştii au de-a face adesea cu intimidare din partea unor grupuri de extremişti.

Consiliul de Cenzură a refuzat să certifice filmul, spunând că cererea producătorilor este „incompletă”.

Câţiva politicieni s-au alăturat, de asemenea, controversei, unii dintre ei spunând că filmul nu va fi lansat în India dacă ”prezintă greşit fapte istorice”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.