Trupa thrash Slayer a susţinut, sâmbătă seară, la Los Angeles, ceea ce a fost anunţat ca ultimul concert din turneul de adio. La ora locală 23.00, membrii grupului s-au îmbrăţişat, şi-au îmbrăţisat echipa, au transmis cuvinte de dragoste fanilor, au făcut fotografii şi au ieşit pentru ultima dată din scenă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Basistul şi solistul Tom Araya, vizibil emoţionat de cuvintele de mulţumire primite din sală, a privit cu ochii în lacrimi peste mulţime. Chitaristul Kerry King a marcat momentul lăsând să îi cadă pe scenă lanţul din metal, în timp ce pe ecranul arenei Forum erau proiectate imagini cu fanii plângând, scrie Billboard.

Turneul de adio a însemnat 18 luni de concerte. A avut şi o oprire la Bucureşti, în luna iulie a acestui an. De-a lungul seriei de concerte, show-urile Slayer au fost deschise de unii ca Philip H. Anselmo & The Illegals, Ministry şi Primus.

După aproximativ patru decenii de activitate, cei patru membri ai trupei au renunţat la turnee, deşi vor continua să existe ca trupă. 

„Mulţumim că v-aţi petrecut timpul cu noi... timpul este preţios”, a spus Araya. „Îmi veţi lipsi”.

Trupa Slayer a fost formată în 1981, în California. Din lineup-ul original au făcut parte Tom Araya (bas şi voce), Kerry King (chitară), Jeff Hanneman (chitară, decedat în 2013) şi Dave Lombardo (tobe). Cele 12 albume de studio ale grupului Slayer, care, alături de Metallica, Anthrax şi Megadeth reprezintă pionierii thrash-metalului, au fost vândute în peste 15 milioane de copii la nivel mondial. Trupa, care a debutat discografic în 1983, cu „Show No Mercy”, a fost recompensată cu două premii Grammy, în 2007 şi 2008, la categoria „Best Metal Performance”.

Sepultura, Gojira, Slipknot, Pantera, Kreator, Mayhem, Darkthrone, Behemonth şi System of a Down s-au declarat influenţate de muzica grupului american.

Lineup-ul prezent este alcătuit din Tom Araya (voce, bas), Kerry King (chitară), Gary Holt (chitară) şi Paul Bostaph (tobe).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.