Prietenosul şi jucăuşul labrador retriever s-a menţinut pe primul loc în topul celor mai populare rase de câini din Statele Unite în anul 2016, în timp ce neînfricatul rottweiler a reuşit cea mai mare urcare a sa din ultimii 20 de ani n acest clasament, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei mai îndrăgiţi câini din Statele Unite au fost prezenţaţi la New York, marţi, de American Kennel Club, o organizaţie care publică în fiecare an un clasament al celor mai populare rase canine din această ţară.

Labradorul retriever, căruia americanii îi spun adeseori ”labs”, şi-a păstrat primul locul în topul celor mai îndrăgite rase de câini în ultimii 26 de ani, stabilind astfel un record de longevitate în acest domeniu.

Pe locurile următoare s-au clasat rasele ciobănesc german, golden retriever, bulldogul englez, beagle şi bulldogul francez.

Primele şase poziţii din acest clasament coincid cu cele aferente topului de anul trecut.

Poodle a ocupat locul al şaptelea, iar rottweiler s-a clasat pe locul al optulea, fiecare înregistrând un salt de o poziţie faţă de anul trecut. Terrierul de Yorkshire a coborât două poziţii şi a ajuns pe locul al nouălea, în timp ce rasa boxer s-a menţinut pe poziţia a zecea.

Deşi lista celor mai populare rase de câini se schimbă mai degrabă printr-o rearanjare în clasament a unor rase celebre, rottweilerul a cunoscut în ultimii ani o creştere de popularitate, după o scădere dramatică înregistrată la sfârşitul anilor 1990, a spus Gina DiNardo, vicepreşedintele American Kennel Club.

Deocamdată nu este clar cărui fapt se datorează această revenire a rasei rotweiller în topul simpatiei americanilor - ultima oară când a ocupat un loc atât de bun în clasament s-a întâmplat în 1997.

American Kennel Club păstrează cel mai mare registru din Statele Unite dedicat raselor de câini înregistrate pe teritoriul american. Odată ce o rasă nouă este adăugată pe acea listă - ce include peste 200 de rase şi varietăţi recunoscute de către asociaţie -, reprezentanţii ei pot să concureze la prestigiosul concurs chinologic Westminster Kennel Club Dog Show.

Ca o ironie a destinului, acest concurs celebru nu a desemnat niciodată învingător un câine din rasa labrador retriever în istoria de 141 de ani a show-ului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.