Filmul ”La drum cu tata”, lungmetrajul de debut al Ancăi Miruna Lăzărescu, va fi lansat în cinematografele româneşti pe 3 februarie, informează Strada Film Internaţional.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acţiunea are loc în 1968, când, de la Arad, Mihai (Alex Mărgineanu) şi Emil (Răzvan Enciu), doi fraţi care au un singur lucru în comun - grija pe care o poartă tatălui lor bolnav - pornesc spre Republica Democrată Germană.

”Eu am crescut cu această poveste. Aceasta este povestea tatălui meu. În 1968, avea 18 ani. În 1968 s-a dus în RDG cu familia şi au fost întâmpinaţi de tancurile sovietice“, spune Anca Miruna Lăzărescu.

Anca Miruna Lăzărescu locuieşte în prezent în Germania, este regizor şi scenarist. ”Apele tac” este filmul ei de absolvire a Universităţii de Televiziune şi Film din München şi unul dintre cele mai premiate scurtmetraje româneşti - cu peste 80 de premii. ”Apele Tac” a avut premiera la Berlinală 2011. 

Din distribuţie mai fac parte Ovidiu Schumacher, Susanne Bormann, Manuel Klein, Doru Ana, Marcela Nistor, Ana Ularu şi Lutz Blochberger.

Filmul este o producţie Filmallee (Germania), în coproducţie cu Strada Film (România), Mirage Film Studio (Ungaria), Chimney Pot (Suedia), Film I Vast (Suedia), cu susţinerea Bayerische Rundfunk (Germania), ZDF/Arte şi Eurimages. Filmul a beneficiat de sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei din România.

”La drum cu tata” a avut deja premiera în Germania şi a fost cumpărat pentru distribuţie în Ungaria. În prima săptămână de la lansarea în România filmul va putea fi văzut în Bucureşti, Arad, Braşov, Botoşani, Caransebeş, Cluj, Constanţa, Deva, Focşani, Gura Humorului, Iaşi, Reşiţa, Sfântu Gheorghe, Slobozia, Târgu Mureş, Timişoara şi Vulcan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.