Actorul american Johnny Depp şi-a sporit averea cu 11,5 milioane de dolari, după ce două picturi din colecţia sa de artă au fost vândute la licitaţie, miercuri, informează contactmusic.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Starul hollywoodian, în vârstă de 53 de ani, a scos la licitaţie opt picturi ale artistului american Jean-Michel Basquiat, la două licitaţii organizate de casa Christie's, la Londra, miercuri şi joi. 

La licitaţia de miercuri, Johnny Depp a obţinut o sumă considerabilă, din vânzarea a două opere de Basquiat. Una dintre ele, ”Pork”, avea un preţ estimativ de 3,35 milioane de dolari, dar a fost vândută în cele din urmă cu 6,8 milioane de dolari. Starul hollywoodian achiziţionase acest tablou în acril şi ulei de la galeria Blum & Poe din Los Angeles, în anul 1998.

O altă operă semnată de Basquiat, intitulată ”Self-Portrait”, ce era estimată la un preţ cuprins între 1,5 milioane şi 2,2 milioane de dolari, a fost vândută cu 4,7 milioane de dolari. 

Celelalte picturi care alcătuiesc colecţia de opt lucrări semnate de Basquiat şi aflate în posesia lui Depp vor fi puse în vânzare de casa Christie's joi seară.

Johnny Depp este de multă vreme un fan al picturilor lui Jean-Michel Basquiat, dar, potrivit directorilor casei de licitaţii Christie's, starul hollywoodian a început negocierile pentru a-şi vinde colecţia de artă, la începutul anului 2016.

Johnny Depp se află în prezent într-un foarte costisitor proces de divorţ cu Amber Heard, de care s-a despărţit pe 23 mai, după o căsnicie care a durat 15 luni.

Jean-Michel Basquiat s-a născut pe 22 decembrie 1960 în Brooklyn, New York şi a murit în 12 august 1988, în urma unei supradoze de droguri, la vârsta de 27 de ani. A fost un artist plastic haitiano-american.

A devenit mai întâi faimos cu lucrări ”punk” în grafitti, care s-au făcut remarcate foarte repede în circuitul de artă internaţional. În câţiva ani, Basquiat a devenit unul dintre cei mai premiaţi artişti ai curentului neo-expresionism.

Geniul lui Jean-Michel Basquiat răspunde în mare parte talentului său de desenator, iar stilul lui este la fel de recognoscibil ca al lui Picasso sau Modigliani. Casele de licitaţie abonate la desenele sale ajung să vândă picturile lui Basquiat la preţuri asemănătoare cu cele ale desenelor acestuia.

Johnny Depp, născut pe 9 iunie 1963, este un actor, producător şi muzician american, care a devenit cunoscut la începutul anilor 1980 graţie serialului de televiziune ”21 Jump Street”. De atunci, artistul american a dorit să se desprindă de imaginea de june-prim şi s-a consacrat interpretării unor personaje originale şi chiar excentrice, precum Edward din ”Edward Mâini-de-foarfece”, Raoul Duke din ”Spaimă şi scârbă în Las Vegas”, Ichabod Crane din ”Legenda călăreţului fără cap”, Jack Sparrow din franciza ”Piraţii din Caraibe”, Pălărierul cel nebun din ”Alice în Ţara Minunilor” şi Barnabas din ”Umbre întunecate”. A interpretat şi personaje inspirate din realitate, precum Ed Wood în filmul cu acelaşi titlu, Joseph D. Pistone în ”Donnie Brasco”, George Jung în ”Visul alb” şi John Dillinger în ”Inamicii publici”. A interpretat şi rolul amerindianului Tonto în ”Legenda călăreţului singuratic”. La începutul anilor 1990 a început să colaboreze cu cel care a devenit regizorul său fetiş, Tim Burton, care îi este şi un foarte bun prieten, alături de care a turnat opt filme.

Johnny Depp este considerat unul dintre cele mai mari staruri de cinema din lume, iar filmele în care a fost distribuit de-a lungul anilor au generat încasări de peste 7,6 miliarde de dolari pe plan mondial. Starul american a primit trei nominalizări la Oscar, trei nominalizări la premiile BAFTA şi a câştigat un Glob de Aur.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.