Creatorul de modă Jean-Paul Gaultier a anunţat vineri, într-un comunicat de presă, că va realiza ultima prezentare haute-couture pe 22 ianuarie, după 50 de ani de carieră şi că se va dedica unui nou proiect cu legendara sa casă de modă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un videoclip publicat pe Twitter vineri, creatorul a anunţat vorbind la telefon ca va celebra cei 50 de ani de carieră printr-o prezentare la Théâtre du Châtelet, înainte de a dezvălui ca fi ultima.

"Mulţi dintre prieteni" vor fi prezenţi la această prezentare. "Ne vom distra până foarte, foarte târziu (în noapte)", a prevenit el, înainte de a adăuga: "Gaultier Paris va continua. Houte-couture va continua. Am un nou concept". 

Acest anunţ vine în plin eveniment Săptămâna Modei, chiar înainte deschiderii prezentărilor de luni. 

Stilistul francez în vârstă de 67 de ani, care şi-a făcut debutul pe lângă Pierre Cardin, este o figură esenţială în lumea modei de când a schimbat coduri vestimentare în anii '80. El este autorul creaţiilor emblematice precum bustiera cu cupe conice purtată de Madonna. 

De la primele colecţii, Gaultier a avut arta de a amesteca genurile, sexele, epocile. 

Acest fiu de contabil, care a crescut la Arcueil (Val-de-Marne), în apropiere de Paris, şi care a fost iniţiat de mic în modă de către bunica sa esteticiană, a creat fuste pentru bărbaţi în 1984, căci pentru el "un bărbat nu-şi poartă masculinitatea prin haine, virilitatea este în capul său". 

Jean-Paul Gaultier, care a creat articole vestimentare şi pentru Beyonce, Kylie Minogue, Lady Gaga şi Rihanna, precum şi pentru multe personalităţi de la Hollywood, a impresionat în lumea modei neţinând cont de rolurile de gen tradiţionale.

"Nu mă gândesc la modă ca la o artă. Moda ar trebui să fie superficială. Este adevărat că te poţi exprima puţin prin intermediul modei şi poţi transmite mesaje, dar nu este ca muzica, care te pătrunde. Muzica este ceva foarte frumos şi reprezintă o nevoie, cum este aceea de a mânca", a spus Gaultier.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.