Jane Fonda şi Robert Redford vor fi premiaţi cu Leul de Aur pentru întreaga carieră la cea de-a 74-a ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia, într-o ceremonie care va avea loc pe 1 septembrie la Palazzo del Cinema, informează The Hollywood Reporter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După ceremonia de acordare a premiilor, actorii vor fi onoraţi şi prin proiecţia în premieră mondială a filmului ”Our Souls at Night”, în care cei doi interpretează rolurile principale, au anunţat luni organizatorii. Pelicula este regizată de Ritesh Batra şi este produsă de Robert Redford şi compania sa, Wildwood Enterprises.

Acţiunea din ”Our Souls at Night”, un film original al platformei Netflix, are loc în Colorado şi îi are în centru pe doi vecini care se descoperă după decenii în care trăiesc în acelaşi oraş mic, fără să aibă contact unul cu altul.

Jane Fonda, născută pe 21 decembrie 1937, în New York, este actriţă şi producător de film. Este câştigătoare a două premii Oscar - pentru ”Klute” (1971) şi ”Coming Home” (1978) -, a şapte Globuri de Aur, a două trofee BAFTA şi a fost distinsă cu Palme d'Or onorific, în 2007. A jucat în peste 50 de filme artistice şi de televiziune, între acestea numărându-se ”Desculţ în parc/ Barefoot in the Park” (1967), ”Călăreţul electric/ The Electric Horseman” (1979) şi ”Stanley & Iris” (1990).

Robert Redford s-a născut la 18 august 1936. Este actor, regizor, producător, model şi filantrop american. Fondatorul Festivalului de Film Sundance, Redford a primit Premiul Oscar de două ori, în 1981 pentru regia filmului "Oameni obişnuiţi/ Ordinary People" şi pentru întreaga sa activitate în 2003.

Cariera sa cuprinde numeroase filme apreciate atât de critici cât şi de public. Printre acestea se pot enumera, "Jeremiah Johnson" (1972), satira politică "Candidatul" (1972), "Cei mai frumoşi ani/ The Way We Were" (1973) şi "Cacealmaua/ The Sting" (1973), rol pentru care a fost nominalizat la premiul Oscar.

Pe parcursul anilor 1974 - 1976, Redford a fost în topul box-office cu filmele "Marele Gatsby/ The Great Gatsby" (1974), "Marele Waldo Pepper/ The Great Waldo Pepper" (1975) şi "Cele trei zile ale Condorului/ Three Days of the Condor" (1975). Popularul şi aclamatul "Toţi oamenii preşedintelui" (1976), regizat de Alan J. Pakula şi scris de Goldman, a fost un film care a costituit un punct de reper pentru Redford.

În 2012 a câştigat Open Prize la Festivalul de Film de la Veneţia şi Premiul Vittorio Veneto pentru filmul ”Spune-mi cu cine te însoţeşti/ The Company You Keep”.

Cea de-a 74-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia va avea loc în perioada 30 august – 9 septembrie.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.