Reţeta Festivalul Internaţional de Film Transilvania conţine şi în 2022 o selecţie remarcabilă de filme, seminarii, ateliere, programe dedicate industriei cinematografice, concerte şi petreceri memorabile, cine-concerte şi expoziţii de artă. În premieră, participanţii la festival vor avea parte şi de o experienţă unică oferită prin intermediul unei instalaţii digitale interactive.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Începând de azi, timp de zece zile, la TIFF sunt proiectate, printre altele, o serie de filme premiate la Cannes, Berlin sau Veneţia.  Direct de la Berlinală, unde a intrat în istorie ca prima peliculă în limba catalană recompensată cu Ursul de Aur, vine la TIFF 2022 Alcarràs,  povestea emoţionantă a unei familii de cultivatori de piersici, pe cale să piardă totul. Regizoarea Ildikó Enyedi, câştigătoarea Ursului de aur din 2017 cu ”Despre trup şi suflet”, se întoarce la TIFF cu The Story of My Wife, o un film prezentat în premieră la Cannes. La aceeaşi ediţie a prestigiosului festival s-a văzut în 2021 şi Vortex, considerat de publicaţia Screen International ,,cel mai matur film al regizorului Gaspar Noé’’

Parte a experienţei TIFF este şi difuzarea în premieră în România a celui mai aşteptat film românesc: Metronom. Pelicula regizată de Alexandru Belc a câştigat premiul pentru regie la secţiunea „Un Certain Regard” de la Festivalul de la Cannes 2022. Filmul prezentat de Vodafone în premieră la TIFF este debutul regizorului Alexandru Belc şi evocă România anilor '70 printr-o poveste de iubire între doi adolescenţi, marcată de trădare, libertate şi iertare.

9 dintre cele 12 lungmetraje prezentate anul acesta la Festivalul Internaţional de Film Transilvania în competiţia dedicată filmelor româneşti sunt semnate de regizori aflaţi la debut, multe dintre ele fiind deja aplaudate şi premiate de juriile marilor festivaluri internaţionale.

Unele dintre cele mai iubite opere de arta cinematografică vor fi prezentate de către Vodafone în cadrul unei instalaţii digitale interactive, disponibilă in Piaţa Unirii din Cluj, pe parcursul celor zece zile la TIFF.

La cea de-a 21-a ediţie, TIFF revizitează operele a trei autori de marcă din Franţa, Ungaria şi România. Cele mai premiate, dar şi cele mai noi producţii semnate de Gaspar Noé, Ildikó Enyedi şi Alexandru Solomon vor fi proiectate la Cluj-Napoca în secţiunea 3x3. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.