Grupul New Radicals se va reuni după mai bine de 20 de ani pentru a cânta piesa „You Get What You Give” la evenimentul organizat virtual, „Parade Across America”, cu ocazia învestirii preşedintelui Joe Biden.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Single-ul din 1998 a revenit în atenţie în campania din 2020, fiind ales special pentru prezentarea lui Doug Emhoff, soţul vicepreşedintelui ales Kamala Harris, în timpul mitingurilor. 

„Dacă există pe lume un singur lucru care ne-ar putea readuce ca trupă, chiar şi pentru o zi, este speranţa că piesa noastră ar putea fi măcar cel mai mic far în asemenea vremuri întunecate”, a spus liderul Gregg Alexander într-un comunicat citat de revista Rolling Stone. „America ştie în sufletul ei că lucrurile vor fi din nou luminoase cu o nouă administraţie şi un plan real pentru vaccinare. Acesta este mesajul cântecului - «this world is gonna pull through» (această lume va reuşi, n.r.)”.

Piesa are şi o altă însemnătate. În autobiografia din 2017 a lui Joe Biden, „Promise Me, Dad”, el a scris că „You Get What You Give” a devenit tema muzicală a adunărilor de familie pentru fiul său Beau Biden în timpul luptei lui cu cancerul.

„În timpul mic dejunului, Beau deseori mă punea să ascult ceea ce credeam că este piesa lui, «You Get What You Give» de la New Radicals”, a scris Biden. „Chiar dacă Beau nu s-a oprit vreodată din luptă şi voinţa lui de a trăi era mai mare decât a multora, cred că ştia că acea zi ar putea veni. Cum spune cântecul: «This whole damn world can fall apart. You’ll be ok, follow your heart» (această lume se poate destrăma, vei fi OK, urmează-ţi inima)”.

Alexander a adăugat: „Să cântăm melodia din nou după atât de mult timp este o mare onoare pentru că toţi respectăm stagiul militar al lui Beau şi avem speranţe mari pentru unitatea şi normalitatea pe care Joe şi Kamala le vor aduce ţării din nou în aceste vremuri de criză”.

Reuniunea de miercuri a trupei va reprezenta primul ei concert susţinut din 1999. Grupul s-a destrămat la câteva luni după lansarea „You Get What You Give”. Reprezentaţia va fi ultima din parada virtuală, care va avea loc după ceremonia de depunere a jurământului.

Lady Gaga va cânta imnul, iar pe scena ceremoniei se vor mai afla Jennifer Lopez şi Garth Brooks.

În seara zilei de miercuri, actorul Tom Hanks va găzdui „Celebrating America”, care va cuprinde reprezentaţii Bruce Springsteen, Foo Fighters, John Legend, Justin Timberlake, Demi Lovato, Jon Bon Jovi şi Ant Clemons, între alţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.