Gala Globurilor de Aur de anul acesta, care va avea loc duminică seară la Los Angeles, va sta sub semnul scandalului sexual izbucnit la Hollywood în ultimele luni, cu discursuri care vor condamna hărţuirea, cu vedetele care vor purta ţinute negre, în semn de protest faţă de comportamentul neadecvat şi inegalitatea de gen.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceasta este prima mare ceremonie care are loc la Hollywood de la declanşarea scnadalului care l-a avut în centru pe producătorul Harvey Weinstein şi în urma căruia mai mulţi cineaşti au fost acuzaţi de hărţuire, abuz şi agresiune sexuală.

Sute de actori şi actriţe au anunţat că vor purta ţinute negre, în semn de protest faţă de comportamentul neadecvat şi de inegalitatea de gen, vor purta şi insigne pe care va fi scris „Time’s Up”, iar discursurile de acceptare a trofeelor, precum şi cel introductiv al gazdei Seth Meyers, sunt aşteptate să se concentreze pe această problemă.

Meyers a confirmat că va face referire în discursul său la problema hărţuirii sexuale de la Hollywood. El a precizat pentru The Hollywood Reporter că a discutat cu mai multe femei, inclusiv cu soţia sa, despre modul de abordare al acestei probleme şi „cu toţii am fost de acord că este o ocazie să fie spuse anumite lucruri pe care nu le-ai putut afirma în anii trecuţi”.

Lungmetrajul „The Shape of Water” al lui Guillermo del Toro a obţinut cele mai multe nominalizări - 7 - înclusiv la categoria „cel mai bun film”.

Serialul „Big Little Lies” conduce între producţiile de gen, cu şase nominalizări. Acelaşi număr de nominalizări l-au primit „The Post” al lui Steven Spielberg şi „Three Billboards outside Eddibg, Missouri”, regizat de Martin McDonagh.

Christopher Plummer se numără printre nominalizaţii la categoria „cel mai bun actor într-o dramă”, pentru rolul din filmul „All the Money in the World” al lui Ridley Scott care a fost iniţial jucat de Kevin Spacey (înlăturat din distribuţie după ce mai multe acuzaţii au fost făcute la adresa lui).

Britanicele Helen Mirren şi Judi Dench sunt candidate la categoria „cea mai bună actriţă într-o comedie sau musical” - pentru „The Leisure Seeker” şi „Victoria and Abdul” -, alături de Margot Robbie („I, Tonya”), Saoirse Ronan („Lady Bird”) şi Emma Stone („The Battle of the Sexes”).

În ceea ce îi priveşte pe actori, Gary Oldman este un candidat posibil câştigător, pentru rolul Winston Churchill din drama „Darkest Hour”. El concurează cu Timothee Chalamet („Call Me By Your Name”), Daniel Day-Lewis („Phantom Thread”), Tom Hanks („The Post”) şi Denzel Washington („Roman J Israel, Esq”).

Nicole Kidman şi Robert De Niro se numără printre nominalizaţii la categoriile ce vizează producţiile de televiziune. 

Kidman şi Reese Witherspoon sunt nominalizate la categoria „cea mai bună actriţă într-o mini-serie” pentru rolurile din „Big Little Lies”, iar De Niro la categoria „cel mai bun actor”, pentru rolul din filmul de televiziune „The Wizard of Lies”. La aceeaşi categorie concurează Jude Law („The Young Pope”) şi Geoffrey Rush („Genius”). Lista este completată de Ewan McGregor, pentru „Fargo”, şi Kyle McLachlan, pentru „Twin Peaks”.

Kidman şi Witherspoon concurează cu Jessica Biel, nominalizată pentru rolul din „The Sinner”, Jessica Lange şi Susan Sarandon, nominalizate pentru rolurile din „Feud: Bette and Joan”.

Globurile de Aur, premii decernate de Hollywood Foreign Press Association (Asociaţia Presei Străine de la Hollywood), sunt văzute ca o avanpremieră a Oscarurilor.

Cea de-a 75-a ediţie a galei de decernare a Globurilor de Aur va începe duminică, la ora locală 17.00.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.