Geaca de piele pe care actorul american Patrick Swayze a purtat-o în filmul ”Dirty Dancing” a fost vândută cu 62.500 de dolari la o licitaţie care a avut loc vineri în Los Angeles, informează bbc.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Geaca de piele a fost cumpărată de un colecţionar de obiecte utilizate în filme hollywoodiene.

La licitaţie au mai fost vândute sute de alte obiecte care au aparţinut actorului Patrick Swayze, între care o placă de surf din filmul ”La limita extremă/ Point Break”, şi un tricou pe care l-a purtat în filmul ”Ghost”.

Văduva actorului, Lisa Niemi, a spus că a avut îndoilei în privinţa vânzării obiectelor.

”Deşi este un lucru bun (vânzarea obiectelor, n.r.), este dificil. Sunt o femeie norocoasă, pentru că Patrick m-a iubit foarte mult”, a spus Lisa Niemi, pentru Press Association.

Licitaţia a vut loc în ciuda faptului că nepoata actorului s-a împotrivit.

”Acestea erau suvenire de familie. Este ca o palmă peste faţă faptul că vinde (Lisa Niemi, n.r.) aceste amintiri preţioase”, a spus Danielle Swayze, pentru Press Association.

Filmul ”Dirty Dancing” a avut mare succes în rândul spectatorilor şi a generat încasări de aproape 214 milioane de dolari. Rolul din acest film l-a transformat pe Patrick Swayze într-un star de talie mondială, iar pelicula a câştigat un Glob de Aur şi un premiu Oscar - la categoria ”cel mai bun cântec original” - şi un premiu Grammy la categoria ”cel mai bun duet”.

Patrick Swayze a fost nominalizat de trei ori la Globul de Aur, pentru apariţiile sale în filmele "Dirty Dancing" (1987), "Ghost" (1990) şi "Reginele balului/ To Wong Foo Thanks for Everything, Julie Newmar" (1995). În 1999, a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame, potrivit imdb.com.

Patrick Swayze a murit în 2009, la vârsta de 57 de ani, din cauza unui cancer la pancreas.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.