Formaţia U2 a anunţat oficial "Songs of Surrender", un nou album cu reinterpretări a 40 de melodii clasice din catalogul lor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Songs of Surrender" va fi lansat de Sf. Patrick, pe 17 martie.

„Muzica îţi permite să călătoreşti în timp şi am devenit curioşi să aflăm cum ar fi să aducem melodiile noastre timpurii în ziua de azi şi să le reimaginăm demn de secolul al XXI-lea", a declarat chitaristul The Edge într-un comunicat. „Ceea ce a început ca un experiment s-a transformat rapid într-o obsesie personală, deoarece atât de multe dintre melodiile noastre au cedat unei noi interpretări. Intimitatea a înlocuit urgenţa post-punk. Au apărut noi tempo-uri şi, în unele cazuri, noi acorduri şi versuri. O melodie grozavă se dovedeşte a fi indestructibilă". 

„Procesul de selectare a melodiilor pe care le reascultaţi a început cu o serie de demonstraţii”, a menţionat The Edge. „Revizuind aceste înregistrări cu producătorul Bob Ezrin a fost foarte uşor să le vedem pe cele care au funcţionat de la început şi pe cele care aveau nevoie de mai multă muncă. Cu toţii fost de acord cu faptul că mai puţin înseamnă mai mult".

Trupa irlandeză U2, înfiinţată în 1976 la Dublin, este formată din solistul Bono (Paul Hewson), chitaristul The Edge (David Evans), basistul Adam Clayton şi toboşarul Larry Mullen Jr. Stilul muzical al grupului s-a înscris iniţial în curentul post-punk, însă a evoluat ulterior şi a încorporat influenţe din multe alte genuri. Albumele de studio ale formaţiei, între care se remarcă „The Joshua Tree” (1987), „Achtung Baby” (1991), „Pop” (1997), „All That You Can't Leave Behind” (2000) şi „How to Dismantle an Atomic Bomb” (2004), au fost vândute în peste 170 de milioane de copii pe plan mondial.

Trupa U2 a câştigat 22 de premii Grammy - mai mult decât oricare altă formaţie din lume - şi a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 2005.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.