Filmul ”Statele unite ale iubirii” (Polonia - Suedia), recompensat cu Ursul de Argint pentru cel mai bun scenariu la Berlinala 2016, va fi lansat în cinematografele din România pe 20 ianuarie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Drama, scrisă şi regizată de polonezul Tomasz Wasilewski, va fi distribuită de Transilvania Film.

Filmul, care a avut premiera la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, este unul dintre marii câştigători ai Polish Film Festival, luând premii pentru regie, montaj, costume, actor şi actriţa în roluri secundare.

În Polonia anului 1990 se simte libertatea, dar şi nesiguranţa viitorului. Patru femei aparent fericite decid că a venit vremea să-şi reinventeze vieţile, să lupte pentru fericire şi să-şi împlinească dorinţele. Agata este o mamă tânără captivă într-un mariaj nefericit. Ea va căuta refugiu într-o altă relaţie, o relaţie imposibilă. Renata este o profesoară mai în vârstă fascinată de vecina ei Marzena. Sora Marzenei este o directoare de şcoală îndrăgostită de tatăl unuia dintre elevi.

Drama celor patru femei se revarsă în poveşti sortite eşecului de la bun început. 

Cele patru personaje feminine din film sunt interpretate de nume sonore ale cinematografiei poloneze: Julia Kijowska, Marta Nieradkiewicz, Magdalena Cielecka şi Dorota Kolak.

”Statele unite ale iubirii” a fost văzut în premieră în România anul acesta în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania, unde regizorul a fost prezent pentru a treia oară. Tomasz Wasilewski a ajuns prima oară în România în 2013, la TIFF, împreună cu filmul său de debut, ”In a Bedroom”. În 2014, el a revenit la festival cu ”Floating Skyscrapers”, câştigătorul premiului East of West la Festivalul Internaţional de Film Karlovy Vary, şi a obţinut Trofeul Transilvania pentru regie. Despre colaborarea sa cu directorul de imagine Oleg Mutu, regizorul povesteşte că după vizionarea filmului ”4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”, de Cristian Mungiu, a ştiu că trebuie să lucreze cu el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.