Filmul ”Saroo: Drumul spre casă/ Lion”, adaptarea pentru marele ecran a poveştii adevărate ”A Long Way Home”, de Saroo Brierley, cu Dev Patel, Nicole Kidman şi Rooney Mara, va avea premiera în cinematografele româneşti pe 20 ianuarie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Saroo, în vârstă de 5 ani, se rătăceşte de fratele său şi ajunge într-un tren care-l poartă de-a lungul Indiei, la sute de kilometri depărtare de casă şi de familie. Copilul trebuie să înveţe să supravieţuiască singur în Calcutta, înainte de a fi adoptat de un cuplu australian. Douăzeci de ani mai târziu, înarmat cu frânturi de amintiri, o hotărâre de neclintit şi revoluţionara tehnologie Google Earth, el porneşte în căutarea familiei pierdute, încercând să regăsească drumul spre casă.

”Este una dintre acele poveşti care e imposibil să nu-i emoţioneze pe oameni. O incredibilă poveste reală, care le dă tuturor fiori. Atinge un lucru primar din noi, ca fiinţe umane - nevoia de a ne găsi casa şi de a şti cine suntem”, spune producătoarea Emile Sherman, potrivit distribuitorului în România, Forum Film.

Regizorul Garth Davis a mers în India în timpul pregătirilor pentru filmări, petrecând timp atât în Calcutta, cât şi în satul natal al copilăriei lui Saroo. El a asistat şi la întâlnirea dintre cele două mame ale lui Saroo.

”A fost important pentru mine să parcurg realitatea lui Saroo cât de mult posibil, aşa că i-am refăcut traseul cât de bine am putut. M-am plimbat singur prin sat, imaginându-mi că eram un băieţel care creşte în zonă. M-am aşezat pe banca din staţia de tren Burhanpur, unde el s-a trezit singur, iar apoi am mers în Calcutta, în staţia principală de tren – Howrah, unde întreaga forţă a poveştii m-a copleşit. Am copii şi să-mi imaginez un băieţel de 5 ani aici, singur, fără să vorbească limba... atunci am ştiut că acesta va fi un film impresionant”, explică regizorul.

Bugetul filmului, care a avut premiera mondială în noiembrie 2016, a fost de aproximativ 12 milioane de dolari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.