Designerul indian Satya Paul, ale cărui printuri au ajutat la modernizarea sari-ului tradiţional, a murit la vârsta de 78 de ani, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preferatul multor staruri de la Bollywood, creatorul a devenit cunoscut folosind culori, modele şi materiale contemporane. 

A deschis primul magazin dedicat sari-ului în 1980 şi şi-a lansat propriul brand şase ani mai târziu. 

Paul a murit miercuri, după ce a suferit un infarct luna trecută, a declarat fiul său Puneet Nanda.

"Cei care l-au cunoscut la un moment dat în viaţă şi-l vor aminti ca pe o persoană care şi-a arătat dragostea fără ezitare sau alte bariere", a scris Nanda pe Facebook. "Este cel mai mare testament al său în timp ce s-a stins vesel şi împăcat". 

După ce a devenit cunoscut după lansarea buticului "L'Affaire", a produs sari-uri cu imprimeuri cu buline, zebră, dar şi abstracte. "Întotdeauna l-am considerat un artist", a declarat designerul Kaushik Velendra pentru The Guardian. "A folosit culoarea la fel ca un pictor".

Masaba Gupta, director de creaţie pentru brand, a spus că marca sa "va rezista în timp". 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.